разглобяване на кухненски кът - как работи тази работа?

Живеем във времена, когато нещата се изхвърлят твърде бързо. В някои случаи кухненският кран все още може да бъде демонтиран и ремонтиран. Можете да разберете подробно как се прави това и какво е възможно, когато е възможно в нашата статия.

Какво може да се разглоби?

Като правило, както едноръковите смесители, така и класическите фитинги с двете въртящи се дръжки обикновено могат да бъдат демонтирани доста лесно. Що се отнася до ремонта, от друга страна, нещата изглеждат по различен начин: тук често можете да поправите само малки неща, големи повреди или реални функционални дефекти винаги налагат смяната на клапана.

  • Прочетете също - Кран за кухня: високо налягане или ниско налягане?
  • Прочетете също - Кухненски кран: Как да смените касетата?
  • Прочетете също - Ремонт на кухненски кранове - как работи?

При много смесители с един лост, които идват от производители без име или които са произведени евтино, демонтажът често е проблематичен. Частите понякога са здраво свързани и ще бъдат унищожени по време на разглобяване. Дори в такъв случай, в случай на повреда, обикновено само разширяването на клапана остава.

Смяна

За един лост смеси, в много случаи, възможността не само да разширява и почиства касета, но ако е необходимо, замени и замени, ако има признаци на износване.

Резервните касети са достъпни за много хора, но не и за всички модели миксер. Като цяло, трябва да изчислите за висококачествена заместваща касета около 20 - 30 евро, пластмасовите касети са малко по-евтини, но също така значително по-малко трайни и по-вероятно. Картегите обикновено са достъпни на премиум модели до 30 години.

Премахването, почистването и изплакването на непокътната касета и редовното отстраняване на котления камък обикновено са достатъчни като мярка за връщане на неработещ кран на пръсти.

Класически фитинги за мивка

Класическите фитинги (две въртящи се дръжки) са съвсем прости: те обикновено се състоят от малко повече от две вложки на клапани (смесителни клапани) с уплътнения отдолу.

И двете могат лесно да бъдат премахнати, почистени и при необходимост заменени на ниска цена. Пълните комплекти уплътнения обикновено струват само 2 - 3 EUR, вложките на клапаните обикновено се предлагат за около 5 EUR.

Съвети и трикове Повечето проблеми с крановете са в областта на уплътненията. Основното почистване и смяната на уплътнението в много случаи могат да бъдат достатъчни за решаване на проблема. Вземете това под внимание. Нуждаете се от 19 мм гаечен ключ, за да премахнете вложките на клапаните.