Премажете кухненските фронтове - как става това?

С течение на времето повърхностите на кухните често вече не изглеждат красиви; Малките щети, странности и следи от изгаряния често правят кухненските фронтове да изглеждат доста непривлекателни. Прочетете тук как кухненските повърхности могат да бъдат покрити отново, дали можете да го направите сами и дали това дори си струва.

Покриване с пластмаса

Някои компании предлагат и премазване на кухненските повърхности с пластмасово покритие. Технически това е напълно възможно; процесът обикновено се използва за ясно видими повреди и за покрития, които се отлепват по краищата и в маргиналните области.

  • Прочетете също - Препроектиране на кухненски фронтове - имате тези опции
  • Прочетете също - Имахте боядисани кухненски фронтове - заслужава си?
  • Прочетете също - Повторно фолиране на кухненския фронт - трябва да знаете това

Такива производители обикновено се нанасят отново с оригиналните филми за покритие от производителя на кухнята - кухнята отпред буквално изглежда "като нова".

Въпросът е само дали процедурата всъщност си струва. В много случаи високите разходи едва ли са подходящи за това. Ново покритие на фронтовете е почти винаги малко по-евтино от подмяната на всички фронтове.

Алтернативни опции

Имате алтернативни възможности

  • Ремонт на малки щети
  • Намишля на фронтове
  • Картината на фронта

По-малките щети могат да бъдат ремонтирани лесно, разхлабване на покрития също могат да бъдат лесно залепени отново. Ремонт на мебели, които получавате от около 20 евро в специализирани търговци на дребно, ще позволят много малки странности и вдлъбнатини да бъдат почти напълно невидими.

Друг начин за ефективно покриване на мащабни увреждания и носене е напълването на кухненските фронтове. Само за малко пари целият фронт може да бъде преработен толкова напълно в желания дизайн. Това едва ли изисква усилия и не прави мръсотия или прах.

Боядисането на кухненски фронтове е друг начин да се направи кухнята да изглежда добре. Въпреки това, тя трябва да се направи перфектно (за предпочитане тук са цветни пръскачки) и също така причинява много усилия. Фолиото със сигурност е по-доброто и по-просто решение и само малко по-скъпо (от около 30 EUR на работен метър отпред).

Съвети и трикове Ако отделните части на предната част са повредени, често можете да закупите допълнителни предни части поотделно от много производители. Моля, имайте предвид обаче, че визуалната разлика между старо и ново може да бъде много забележима тук. В много случаи подмяната на цялостен фронт също е свързана с много високи разходи.