изграждане на "изграждане на кухненски остров

Кухненските острови са мощни в тенденция. За съжаление, това също е отразено в цената. Въпреки това, можете също да изградите своя кухненски остров с прост означава себе си. Това варира от кухненския остров Ikea, който те поне се събират и се събират в истински кухненски остров.

Планирането на кухненския остров - пасва изобщо?

Но преди да започнете с действителното планиране, трябва да изясните дали кухненския остров се вписва от пространството. За тази цел трябва да се вземат предвид различни разстояния на кухненския остров, например за действителната оборудвана кухня или за столове до стени, трябва да бъдат разгледани.

 • Също така четете - изграждане на кухненски остров с брояч себе си
 • Също така четете - изграждане на кухненски остров сами от Ytong
 • Също така четете - изграждане на кухненски остров сами от бетон

Като правило, площта на кухнята трябва да бъде най-малко 15 кв.м. Това обаче не е гаранция, че остров за готвене се вписва добре. Много кухни са тръбни или продълговати в етажа. Тогава площ от 15 квм не помага много.

Функционална структура: кухня или готвене остров

Сега е ясно, че можете да инсталирате кухненски остров, трябва да бъдат настроени размерите на острова за готвене. В същото време това включва решението с това как кухненският остров трябва да бъде функционално изграден:

 • Само с работен плот, също като таблица или брояч
 • с мивка и работен плот
 • с котлона и / или мивка като остров за готвене

Ако искате да включите решение, което включва плот, работна повърхност и мивка, е необходима минимална дължина на остров за готвене от около 2.00 m. А именно, най-малко една работна повърхност от 60 см трябва да присъства между мивката и плочата.

Решете за комплект или напълно DIY (изградете себе си)

След като тези въпроси вече са изяснени, става дума за това, че искате да построите кухненския остров напълно (DIY или или или. Направете го сами) или предпочитате компромисен вариант. А именно закупуването на комплект. IKEA предлага такива кухненски острови в своята програма.

Различни опции за изпълнение в DIY

Когато завършите кухненския остров сами, можете да практикувате напълно различно. Можете да построите много евтин кухненски остров палети. Но можете също да сте с стена кухненски остров.

Тук е кухненският остров от порен бетон (газов бетон или. YTONG) за изграждане. Pore ​​бетон може да се обработва много лесно, но все още осигурява максимална стабилност. Ако ви харесва доста селски, можете да построите и кухненски бокс или остров за готвене от тухли и дори тухли.

Процесът, как могат да изтекат хоровете на кухненския остров, се различава само слабо между различните строителни материали (камъни). Въпреки това, защото е най-добрият материал за собственото изграждане на кухненски остров, ние описваме следните инструкции за поретон. Разбира се, могат да се използват и инструкциите за всички други строителни материали от камък.

Има и различни опции за изпълнение. Можете да затворите кухненския остров навсякъде. Но можете да направите и по-късните страници за подбудителните шкафове (тунели) стени и монтирани гардероби по-късно просто вмъкване или но и кухненските шкафове са изградени директно от камъните на YTONG. Ние описваме следните приспособили тунели за вмъкване на базовите шкафове.

Стъпка по стъпка инструкции за изграждане на кухненски остров сами

 • Газобетонни камъни (поретон) в различни дебелини на стените (плочи за стени и профили за пиедестали)
 • Подходящо лепило
 • Подходяща мазилка (или друга маска)
 • Леки плочи като работен плот
 • Свързващи релси за леките плочи
 • Профили и ъгъл за стабилизиране на внесените стени
 • Други материали като плочки за рафиниране на леките плочи
 • евентуално мивка и котло
 • Монтажни винтове и анкери
 • Възможно е материал за електрическа, вода и отпадъчни води
 • Инструмент за стени (мистрия, греди, хоросан (7,79 € в Amazon *) Beimer и др.Да се)
 • Инструмент за рязане на бетонните камъни (Foxtail, Spirit Level, лента с профил)
 • Бормашина (48,00 € в Amazon *) с инструмент за разбъркване
 • Шлифовъчен блок и шкурка
 • Мазилка (Frill, String и др.Да се)
 • Отвертка за ъглите

1. приготви се

Първо, етажният план на по-късния остров за готвене се записва на земята. Тук базовите камъни на порето бетон са залепени според маркировките. В зависимост от земята може да се окаже, че това трябва да се лекува (премахване на покрития., Дълбока причина за силно абсорбираща или адхезивна причина за неправилно поглъщане под земята и т.н.Да се). Гнездите също са маркирани за по-късните тунели и след това се залепват.

2. Създаване на стените на обувката

Тунелите са границата за вградените гардероби. Те са по-късно просто вмъкнати и закрепени на гърба и странично с ъгъл. Следователно размерите трябва да бъдат абсолютно точни. В горния ръб височината на всички стени трябва да бъде точно вярна. Проверете дали с насочени скали и нивото на духа. Върху вътрешностите, регулиращите ъгли са монтирани. В зависимост от сложността и размера, по-нататъшната поддръжка и стабилизационните подпори могат да бъдат полезни на закрито.

3. Направете инсталации

Най-малко сега, времето е дошло да се справят с инсталации като електрически, вода и отпадъчни води. Имайте предвид, че работата по такива инсталации трябва да се извършва само от професионалисти. В електричеството електричество има опасност от живота. В допълнение, тук трябва да се инсталира поток 400 V (трифазен ток).

4. Шлайфане (закръгляване и смилане)

Сега по-дългите видими диапазони на подвижните стени, както и от всякакви външни стени, изработени от газобетон плавно заземяване. Неравномерността между отделните камъни може лесно да бъде разрешена с шлифовъчен блок. Можете също да смилате ръбовете на стените на стъклото, ако този дизайн е интересен за вас.

5. Раздровяването на видимите зони

За мазилка вземете фина мазилка, която се прилага изключително тънка. Разбира се, можете да преследвате кухненския остров в противен случай иначе.

6. Монтирайте леките плочи като работен плот

Сега са монтирани индивидуалните леки плочи. Лепилото се прилага към върха на шипове и външните стени на газовия бетон. Между отделните плочи пластмасовите релси се завинтват, които свързват плочите един към друг. Използвайте шаблони, за да нарисувате размерите за мивка и котлони и изрежете. Леките плочи сега могат да се обличат според вашите идеи.

7. Инсталиране на компоненти, монтиране на кошници

И накрая, връзките, котлоните и мивката ще бъдат инсталирани, ако е необходимо. Също така са монтирани основните шкафове.

Съвети и трикове може да се наложи да зависят от тавана за остров за готвене. По-специално, когато е необходим аспиратор (изпускателен въздух и електричество). Следвайте нашата връзка и научете всичко важно.