Залепете задната стена на кухнята върху плочките

Обичайната плочка с плочки между работния плот и стенните тела в кухнята вече не е особено популярна. Вместо това на фокус излизат кухненските шумове с някои спиращи дъха мотиви. В повечето кухни обаче има плочки, така че задната стена на кухнята трябва да бъде залепена върху тях.

Монтирайте задната стена на кухнята без плочки

Задната стена на кухнята предлага много място за персонализиране на кухня. Конвенционалното огледало за плочки изглежда наистина мрачно от друга страна. В новите сгради стената на вградената кухня не е непременно облицована с плочки. Тогава задната стена на кухнята трябва да бъде прикрепена съответно. Ако следвате нашата връзка, ще получите изчерпателни инструкции за монтаж.

  • Прочетете също - кухненско пързаляне вместо плочки
  • Прочетете също - Ламинат за кухня
  • Прочетете още - Лепене на задната стена на кухнята с фолио

Залепете плочките върху задната стена

Ако обаче трябва да залепите задната стена на кухнята върху плочки, тук ще намерите ценни съвети. Особено при мотивните задни стени не можете да режете панела на парчета. Тук трябва да се спомене зоната на аспиратора, която често се простира по-високо от долния ръб на стенните шкафове.

Изрязване на задната стена на кухнята

Не изрязвайте задната стена според вашите измервания, а вместо това направете шаблон от подходящо голям, евтин пластмасов лист. Тук можете лесно да маркирате отворите за всякакви контакти. След това можете да проверите всичко и така да паснете идеално на шаблона. Тогава по-късната задна стена седи точно.

Равни площи без плочки

След като задната стена на кухнята е изрязана по размер, крайните ленти все още трябва да бъдат премахнати. Тогава най-добре е да почистите плочките с алкохол. Плочките трябва да са напълно без мазнини. В зоната на аспиратора е възможно плочките да не се простират до долния ръб, а да завършват в стенните шкафове. Вземете дървени ленти върху плочки, които залепяте на разстояние от 15 до 20 cm. Дебелината трябва да бъде избрана така, че да сте на едно ниво с плочките.

Лепило върху задната стена на кухнята

Сега, съгласно инструкциите на производителя, монтажното лепило се нанася на мъниста и вълни върху плочките и дървените ленти. След това задната стена на кухнята се притиска към лепилото. Трябва да се спазват времената на втвърдяване, посочени от производителя на лепилото. Или ръбните профили, или крайните ленти вече са монтирани по краищата. Като алтернатива, тези фуги също могат да бъдат грубо фугирани.

Съвети и трикове Ium Hausjournal ще получите многобройни съвети относно всичко, свързано с кухнята. Тук ще намерите инструкции как сами да изградите кухненски остров. Разбира се, ще намерите и различни ръководства и инструкции по други теми.