Покриване на кухненски шкафове: възможности, идеи, разходи

Кухненските фронтове не могат да се променят: най-лесният начин за цялостно препроектиране на кухня е да увиете фасадите с фолио. В тази статия можете да прочетете как работи това, на какво трябва да обърнете внимание и с какви разходи трябва да се съобразите.

Лепилни филми

Има специални дизайнерски фолиа за мебелни повърхности, както и за всички останали гладки повърхности. Тези фолиа имитират определени материали или блестят с много специален дизайн.

  • Прочетете също - Ремоделиране на кухнята - имате тези опции
  • Прочетете също - Отделяне на кухнята - имате тези опции
  • Прочетете също - Обличане на кухнята - имате тези възможности

Така може да бъде

  • Генерират се определени нюанси
  • Структурите се имитират (например определени видове дървесина, камък и др.Да се)
  • Дизайните се доставят на повърхността (за художествени изображения)

Мебелните фолиа лесно държат няколко джаре и винаги са без следа. Следователно дизайнът може да бъде премахнат или по друг начин да се отстрани от кухня по всяко време или по всяко време.

Повърхностите на храненето могат лесно да бъдат почистени по-късно.

Качество на фолио

Решаващ за дълготрайността е качеството на филма. Въпреки че кухненските фронтове са сред малкото подчертани части за мебели, определено винаги трябва да се използват висококачествени филми за гъвкавост, които са леко разтегливи.

Те могат да бъдат по-добри (и по-твърди) да дръпнат ръбовете и са по-добри на повърхността. В допълнение, те са предимно по-дебели и по-трайни.

Цени за слайдове

За висококачествени фолиа цените започват от около 30 EUR на линеен метър за повечето дизайни (обикновено 1,20 m широки). Тъй като те обвиват само външната страна на фронтовете, общата цена е толкова явно в границите.

Понякога можете да вземете филми по-евтино, но винаги трябва да обръщате внимание на качеството на филма и по възможност да купувате само от производители на марки.

Прикрепете фолиа

Прилагането на фолиото е относително лесно. Те се нарязват до подходящ размер и след това просто се притискат здраво към чистата и суха повърхност с чистачка. Ако продължите внимателно, въздушните мехурчета могат да бъдат избегнати.

Когато става въпрос за ъгли или ръбове, винаги трябва да затопляте филма малко със сешоара, а помощникът трябва да го държи възможно най-опънат, когато го поставя около ръба.

Съвети и трикове Бъдете креативни и се вдъхновявайте от съвременните тенденции. Комбинациите от дърво и камък често изглеждат много привлекателни. Между другото, можете също да увиете работния плот с фолио - по същия начин. Така че той също се вписва в новопроектираните кухненски фронтове.