кухненска мивка: източване и преливане

В кухненската мивка, потокът е малко по-сложна сграда от мивката. Където разликите са, и това, което винаги трябва да внимавате, когато монтирате изтичане или разграждане, прочетете в този пост.

Части от канализацията

Да се ​​изплакнат, за разлика от мивка, обикновено изтичане на запушалка. Това също вижда дренажния клапан малко по различен начин. Това все още се случва, че мивка почти винаги има отделно свързан преливник.

Нашата препоръка

TecUro изплакнете пространството Изплакнете контролния клапан 3 1/2 "- 114 mm с преливник 38x64 mm
13,98 EUR за продукта

Следователно основните части на изтичането на изплакването са:

  • Изпускателен клапан Garnish
  • Дренажни тръби и сифон
  • препълване

Комплект за изтичане

Последователният комплект е две части в кухненската мивка. Ситото на потока на запушалката е по-горе (което е във вътрешността на кухненската мивка). Това е комплект пръстен за запечатване.

Под мивката лежи втората част на изпускателния клапан. Също така тази част от процеса отново е отделно запечатана. Уплътнението се намира по-горе. Горната и долната част са здраво свързани с винт. Тук е важно, че преди всичко долното уплътнение е непокътнато, тъй като мивката по друг начин капе.

Нашата препоръка

Кухненска каишка за изплакване с Excenterventil - правоъгълна препълване за включена Rinse. DRUGEXCENTER...
29,95 EUR към продукта

Дренажни тръби и сифон

  • Нападайте тръбата
  • Сифон е проектиран като тръбна или бутилка спринцовка
  • Канализационна тръба към стената

Сифонът първо върви потапящата тръба. Тя е свързана с сифона чрез обикновена нотка за орех, както обикновено е клин. Потапящата се тръба може да има и една или две допълнителни връзки, през които устройствата могат да насочват отпадъчните води директно в канализацията (като съдомиялна машина или перална машина). Тези връзки са запечатани само с прости гумени плочки. Ако сте премахнати, можете да използвате връзката.

Под сифона тръбата за отпадъчни води води към стената. Може да се проектира и като гъвкава тръба.

Нашата препоръка

Клапан за кошница на екрана 114мм с DrehxCenter и препълване на капки, направени в Германия
19,99 EUR към продукта

препълване

Всяка мивка има отделен преливник. Преливният клапан е здраво свързан с винт с отвора за преливане на мивката. Между тях е печат.

След това преливащата тръба прави лък и води до долната част на изпускателния вентил, където се вкарва в изпускателния вентил и се закрепва с нота на Съюза. Отново в съюза има ясна гарнитура.

Чисто отток

От мивката, храната остава и мазнината често може да влезе в канализацията при изплакване. За да предотвратите това, трябва да използвате възможно най-лесно сито, за да поставите на щепсела, когато водата изтича. Ако дренажът е добавен поради мазната променлива вода и поради остатъци, лесно можете да го отворите с всмукателна чаша ("Pömpel") или спирална спирала.

Почистващите преливания на изходящия поток обаче са опасни химикали, които не само могат да бъдат вредни за вредата, но и да навредят на околната среда и водите на големи щети. Повишаване на тези средства, особено гранулите, доколкото е възможно. Има и нежни средства за почистване на потоци.

Съвети и трикове Монтажът на изтичането е в следния ред: първо, сглобете изпускателния вентил, след това поставете сифона, след това монтирайте препълването. Уверете се, че всички части са правилно седнали и уплътненията не се накланят. Винаги затегнете само ръчно стегнато.