Направете свое собствено кухненско огледало: Нищо по-лесно от това!

Кухненското огледало е вашето проблемно дете? Тогава сте имали късмет, защото това е сферата, в която можете да работите сами безпроблемно. Опциите за дизайн са изключително разнообразни, бихме искали да представим най-простите опции за успешен проект „направи си сам“ на този етап. Разбира се, има и идеи, които са малко по-трудни за изпълнение, те са подходящи за технически годни хора.

Ето ги: най-простите мерки за разкрасяване

Покрийте кухненското огледало с фолио

Повечето хора, които искат да си направят собствено кухненско огледало, решават да ги залепят с фолио. За целта вземете специален лепилен филм, който е устойчив на топлина, мазнини, почистващи препарати и много влага!

  • Прочетете също - Тапет за кухненското огледало: шик - но и полезен?
  • Прочетете също - Естетично обличане на кухненското огледало: творческо вдъхновение
  • Прочетете още - Покриване на кухненското огледало с фолио: бързо и ефективно!

Сега имате възможност или да се придържате към всяка плочка поотделно, или да проектирате задната стена по цялата повърхност. За да постигнете последното, може да се наложи да монтирате плоча с гладка повърхност или да шлайфате мазилката гладка. Самото поставяне е много лесно.

Покрийте задната стена с ламинат

Има и възможност за покриване на задната стена с износоустойчив ламинат под високо налягане. Можете или да залепите ламинатните панели към основата или да ги монтирате върху релси, както желаете.

Моля, попитайте производителя дали ламинатът е подходящ и за зоната непосредствено зад зоната за готвене. Може да искате да инсталирате стъклена плоча или елемент от неръждаема стомана тук.

Тапет със слонска кожа

Добрият стар тапет далеч не е остарял! Дори може да се използва за направата на кухненско огледало сами и то по много прост начин. На първо място, разбира се, имате нужда от стабилна, гладка и чиста повърхност, върху която да залепите тапета.

Когато това е добре изсъхнало, нанесете така наречената „слонска кожа“ като защитно покритие. Това е прозрачен, силно устойчив лак, който предпазва вашия тапет от влага и топлина.

И какви други идеи има?

Ако сте малко по-монтьор технически, можете също да направите кухненското си огледало сами с дърво, неръждаема стомана или стъкло. Може дори да искате да положите художествена мозайка или да приложите картина.

Съвети и трикове Възможностите са почти безкрайни, но винаги трябва да обръщате внимание на водоустойчивостта и топлоустойчивостта на използваните повърхности. Горещите пръски мазнини не трябва да засягат материала повече от нормалните домакински почистващи препарати.