увеличаване на кухненския бокс - можете да го направите

Твърде ниските кухненски линии причиняват постоянно дифрактер назад при работа в кухнята и по този начин често неприятни напрежения. Кои възможности да се увеличи вграден кухненски бокс по-късно и какво винаги трябва да обръщате внимание, прочетете в тази публикация.

Оптимална височина на кухнята

Оптималната височина на кухненския модул може да бъде определена доста лесно: Заставате пред кухнята, сгъвате ръце и измервате разстоянието между хоризонтално държаните предмишници и повърхността на работния плот.

  • Прочетете също - Разкрасете кухнята - можете да го направите
  • Прочетете също - Ремоделиране на кухнята - имате тези опции
  • Прочетете също - Кухненски бокс: каква височина трябва да има?

В идеалния случай това разстояние трябва да бъде 12 cm. Ако е по-голям, кухненският плот е твърде нисък. За да се направи в дългосрочен план ергономична и лесна за работа работа в кухнята, кухнята определено трябва да бъде повдигната, ако има големи отклонения.

Начини за увеличаване на кухнята

Има няколко начина да направите кухненския модул по-висок

  • нови крачета под кухненските шкафове
  • Вдигнете нивелиращите крака
  • по-висок плот
  • Повдигната основа

Нови крачета под кухненските шкафове

По принцип можете да поставите кухнята на нови, по-високи крака. Такива изравняващи крачета често се предлагат от производителите на кухни, в противен случай обикновено можете да ги купите на други места без никакви проблеми. По-специално IKEA предлага много регулируеми крачета.

Но не забравяйте, че ако повдигнете кухнята по този начин, ще трябва да преправите облицовката отпред и отстрани. Това често създава много усилия.

Вдигнете нивелиращите крака

По принцип регулируемите крачета могат лесно да бъдат повдигнати чрез подходящо изрязани блокове и поставени отдолу. И тук важи следното: Уверете се, че кухненският модул е ​​абсолютно „във водата“ (хоризонтално) след котата. Това понякога може да бъде малко сложно, ако блоковете не са точно на една и съща височина.

И тук ще ви трябва нова, подходяща облицовка.

По-висок плот

Има плотове, изработени от алтернативни материали (например гранит), които имат особено висока строителна височина (понякога до 10 см). Това увеличава височината на кухненския модул с няколко сантиметра.

Повдигната основа

Като алтернатива можете също така да изградите малък, полаган на плочки "подиум " под кухнята. Уверете се обаче, че изпълнението е много прецизно, така че кухнята след това да е отново на ниво. Ако полагате плочки отпред на пиедестала едновременно, обикновено можете да си спестите нов панел.

Съвети и трикове Подравняването на кухненски модул винаги трябва да се извършва много внимателно - това зависи не само от стабилността на кухнята, но и от гладкото функциониране на вградените уреди.