Хладилник: почистете отвора за канализацията и как работи

Често локви с вода се образуват в хладилник. Зад това обикновено има запушен дренаж. Често пъти прахът и мръсотията се събират там и блокират канализацията, така че трябва да почистите дупката, така че водата да изтече отново.

Канализацията за конденз върху хладилник

Повече или по-малко големи количества кондензна вода се образуват във всеки хладилник. За да не се събира тази кондензна вода на пода вътре в хладилника, тя трябва да се източи навън. Това става чрез дренажен канал от задната страна вътре в хладилника и малък отвор, през който водата излиза навън. Кондензната вода се създава от влагата, която навлиза във вътрешността на устройството с топлия въздух при всяко отваряне на хладилника. Влажността се отразява на задната стена, тъй като тук температурата е най-ниска. Вътрешната задна част на хладилника е практически най-студената част на устройството, тъй като тук се намира изпарителят, компонентът, в който се генерира студът.

  • Прочетете също - Изтичането на хладилника е блокирано
  • Прочетете също - За повече хигиена: Почиствайте перфектно хладилника - навсякъде!
  • Прочетете също - Изтичане на хладилника и докъде тече водата

Защо водата трябва да се източва навън

Изтичането на кондензната вода е много важно съоръжение, така че кондензната вода да не се натрупва прекомерно в хладилника и евентуално да накисва храната в него или да причинява други повреди. Въпреки това може да се случва отново и отново канализацията да се задръсти с течение на времето. Това може да се случи например чрез замърсяване под формата на частици мръсотия, прахови частици във въздуха или подобни неща. Така че не трябва да е признак на лоша хигиена.

Как се почиства канализацията

Не е нужно много, за да получите отново безплатен процес. Много е важно обаче почистването да се извършва на редовни интервали. Това е единственият начин да затруднявате упоритите замърсявания да запушат канализацията. Почистването може да се извърши например чрез следните стъпки:

  • проверете процеса
  • премахнете грубите частици мръсотия
  • цялостно почистване на отвора с памучни тампони или подобни средства
  • ако е необходимо, отстранете примесите на няколко стъпки

Какво трябва да имате предвид при почистване

Никога не използвайте остри предмети и внимавайте да не вкарате памучния тампон твърде дълбоко в отвора и да не ви позволи да го извадите.