Може ли плочки да се рисуват върху камина?

Камина или печка с плочки осигурява уютна топлина. В същото време плочките вече също могат да бъдат боядисани без никакви проблеми. Но е възможно да съберете и двете неща и просто да рисувате плочки върху камината?

Саниране на печки на дърва и на какво трябва да обърнете внимание

Ако печката се включва от години и външният вид вече е пострадал или просто вече не се вписва в настоящата среда на живот, обикновено имате проблем. Или старият комин е съборен и е поставил нов, или се опитвате да модернизирате стария модел, разбира се и визуално. Различни фактори обаче означават, че този ремонт не е толкова лесен, колкото може да се предположи. Особено силното развитие на топлина създава проблеми. Простото боядисване на плочките обикновено не е достатъчно. Дори ако използвате топлоустойчиви лакове за боядисване на плочките, проблеми могат да възникнат по-късно. Дори тези цветове, например тези за боядисване на радиатори, не винаги могат да се използват поради значително по-високото топлинно развитие

  • Прочетете също - Разкрасете печка с правилните плочки
  • Прочетете също - Ако печката издава звуци
  • Прочетете още - Полагане на плочки под камина вместо подова плоча

Друга възможност за обновяване на повърхността на печка на дърва

Една от възможностите е да се осигури повърхността на плочките със специален грунд и след това да се измаза. Тази процедура ви дава гладка повърхност, която дори можете да боядисвате по-късно, ако е необходимо. Този процес може да се извърши в няколко стъпки:

  • подготовката на повърхността от плочки
  • осигуряване на тази повърхност със специален грунд
  • нанасяне на хоросан (7,79 € в Amazon *) s (хоросан)
  • изглаждането на повърхността
  • накрая последващата обработка на повърхността

Обновете или заменете печките на дърва

Обновяването на печки на дърва не е напълно безпроблемно. Ако имате някакви въпроси във вашия конкретен случай, ако се съмнявате, просто говорете с вашия коминочистач за вашите възможности. В крайна сметка винаги зависи от конкретния случай. Възможно е инсталирането на нова печка да е по-икономично от обновяването на модел, който може да е много стар. Помислете и за държавните субсидии и не на последно място за по-нататъшното техническо развитие на съответните печки. Инсталирането на нов модел е изгодно не на последно място поради по-добрите стойности на емисиите. Ако е необходимо, вашият коминочистач или специалист в района също може да ви помогне тук.