По този начин вар пясъчници могат да бъдат залепени

С "свързването" на варовиковите камъни обикновено означава използване на тънък слой. Какво е това и как работи, можете да прочетете тук.

Планирани камъни и тънкослойни хоросан

При изграждане с пясъчно-варови тухли - например при креативно проектиране на подструктура на маса, пясъчно-варови тухли също могат да бъдат здраво залепени с лепило за плочки или подобни материали - при стенната конструкция обаче залепването означава ограждане с плоски камъни и тънък слой хоросан.

  • Прочетете също - преглед на цените на пясъчно-варови тухли
  • Прочетете също - примерни разходи за пясъчно-варовична тухлена стена
  • Прочетете също - триене на пясъчно-варови тухли - електрически или с мускулна сила

Използването на планински камъни и хоросан е много екологичен и прогресивен метод на строителство. Единствената пречка да го изградите сами често е голямото тегло на плоските блокове KS.

Стъпка по стъпка до паркетния под

  • KS план камъни
  • Тънък хоросан
  • Мистрия, мистрия
  • Хоросан (7,79 € на Amazon *) кофа, хоросан
  • евентуално. Хоросан шейни
  • евентуално. Повдигащ инструмент за камъните
  • Гумен чук

1. подготовка

Разбира се, за да построите стена извън камъни, първо трябва внимателно да планирате и измервате.

Разбира се, вие също трябва да определите необходимата дебелина на стената и да помислите за необходимата товароносимост за планираната стена предварително.

2. Изграждане на камъните

KS плоските блокове обикновено имат връз на езика и браздата откъм главата си - тоест между камъните няма хоросанова фуга, както е при тухлените зидарии.

Полагането на хоросан с тънък слой обикновено не е проблем, важно е само да се следват много внимателно инструкциите на опаковката при смесване, така че хоросанът наистина да работи и да продължи. Може да се приложи и с така наречените хоросан за разтвор, за да се постигне еднаква дебелина на стената.

3. Фугиране на фуги

Тъй като ширината на фугата е много тясна на около един милиметър, зидарията е бърза, но винаги трябва да бъдете особено внимателни с хоросана. Без хоросан, можете просто да потопите камъните в смесения хоросан, преди да ги поставите.

4-ти. Завършване на стената

Когато завършите зидарията, можете лесно да запечатате всички останали малки несъвършенства в зидарията с хоросан с тънък слой.

Съвети и трикове Винаги прилагайте по-дебел регулиращ слой хоросан под стената, за да можете да подравните плоските тухли малко по-добре, ако е необходимо. Слоят битумен картон под стената предотвратява влагата да се издига от пода в стената.