Ето как можете да положите саморазливна замазка

Поточните замазки обикновено са безпроблемни за работа, тъй като нито трябва да се уплътняват, нито да се изравняват. Внимателното планиране обаче е особено важно - също и по отношение на необходимата товароносимост и подходящото устройство за внасянето му. Като правило, CA замазка се използва днес за течащи замазки. Тази така наречена анхидритна замазка от калциев сулфат предлага някои специални предимства и освен това изсъхва много по-бързо от циментовите замазки. Като цяло са необходими следните стъпки:

Подгответе почвата

Първо трябва да се подготви подът, върху който ще се монтира саморазливната замазка. Не е задължително да е на ниво с течаща замазка, тъй като течащата замазка може да компенсира малки неравности. Важно е обаче лентите за изолация на ръбовете да седят много добре и желаната височина на замазката да е ясно маркирана по стената. Тъй като монтирането на саморазливна замазка е относително бързо, тук всичко трябва да пасне идеално. Ако трябва да се монтира изолация под течащата замазка, изолационният материал трябва да бъде покрит абсолютно плътно с фолио. Същото се отнася и за изолацията на тръбите, но също така е важно замазката да се раздели с изолационни ленти за ръбове от всички неподвижни компоненти, така че да има по-късно звукоизолация.

нашата препоръка

Lugato Flows & Ready 20 кг
29,99 EUR Към продукта

Поставяне на течащата замазка

След като всички приготовления са завършени, машината за замазка може да се използва, за да започне смесването на замазката и да я въведе в съответните помещения с конвейерната система. Тук също трябва да се работи възможно най-бързо. Трябва да се отбележи, че дори малките стаи изискват голямо количество замазка, която трябва да бъде създадена възможно най-бързо, но винаги с едно и също време на смесване. Като примерно изчисление, помещение от 10 квадратни метра с дебелина на замазката около 7 сантиметра вече води до тон предварително фабрична замазка, която трябва да бъде равномерно смесена със съответното количество вода. След това смесената замазка непрекъснато достига до помещенията чрез конвейерна система и трябва само да бъде "размазана" - изравняването не е необходимо с течаща замазка. Времето за сушене започва след нанасянето му; обичайните CA замазки обикновено могат да се разхождат след около три дни и в зависимост от дебелината им могат да се покрият след около две до три седмици.