Ето как можете да оправите връвта си за дрехи в мазето

Линията за дрехи продължава да бъде най-достъпното устройство за сушене на пране и вероятно ще остане така завинаги. Повечето хора разтягат линията си в мазето, в специално обособено помещение за сушене. Има няколко малки неща, които трябва да имате предвид, не само по отношение на закрепването, но и по отношение на защитата от плесен. Така че всичко върви гладко!

Как да си оправя въжето за дрехи в мазето?

Ако живеете под наем, първо трябва да попитате наемодателя си или управителя на имота дали можете да поставите въжен бетон в споменатата изба. Може би сушенето на дрехи е забранено в избраната стая, тогава вашият план за съжаление е нищожен.

  • Прочетете също - Как да фиксирате правилно връвта за дрехи: с кукички за очи
  • Прочетете също - Как мога да поправя моята дреха на балкона?
  • Прочетете също - Има ли връв за дрехи за прозореца?

Няма съмнение, че във вашето мазе ви е позволено да закачите въже за бельо и да изсушите прането? Тогава просто започнете! Много простият вариант се състои в предварително пробиване на стената и завинтване на винтови куки. След това можете да обвържете линията си с него.

По-находчивите хора прикрепят сглобяема прибираща се линия към стената, която обикновено се доставя със съответния комплект за сглобяване. Ако имате много пране за сушене, вземете си изтеглящ се продукт с няколко отделни реда.

Колко високо трябва да виси моята дреха??

Закачете връвта за дрехи на около 1,80 метра над пода, така че дори широкоформатните платове да не докосват пода. Тежкото спално бельо обикновено дърпа кабела малко надолу, така че тук е необходимо добро разстояние.

Някои хора дори закопчават връвта си за дрехи в мазето на височина 2,00 м, само за да са на сигурно място. Ако ръцете ви достигнат толкова високо и височината на помещението го позволява, можем само да го препоръчаме.

Обикновено обаче не е проблем да опънете линията на височина само 1,50 м, особено ако самият вие не сте особено висок. Ще трябва обаче да бъдете малко по-внимателни, когато окачите спалното си бельо.

Винаги проветрявайте добре!

Има повишен риск от мухъл във влажни помещения. Ако сушите пране в мазето си, трябва да осигурите добър обмен на въздух и да оставите прозорец отворен възможно най-дълго. Необходима е поне редовна вентилация.

Съвети и трикове Необходими са ви около 10,00 м. Въжета за едно пране. Поради тази причина можем да препоръчаме да прикрепите няколко кабела паралелно, за да имате възможно най-много място. Разстоянието между линиите трябва да бъде около 25 до 30 cm.