Ето как наистина можете да пробивате дупки в тротоарни плочи

Много често е необходимо да се пробиват дупки в различни подови настилки като павета, например когато нещо трябва да се поправи. Важно е да изберете правилната бормашина и свредло.

Какво да вземете предвид, преди да пробиете дупки

По принцип са ви необходими две важни неща, за да можете да пробивате правилно дупки в тротоарни плочи: правилната бормашина (48,00 евро на Amazon *) и правилната бормашина за нея. Потърсете правилните характеристики за тези две неща:

  • Прочетете също - Как да почистите и запечатате тротоарни плочи
  • Прочетете също - Ето как можете да полагате тротоарни плочи върху чакъл
  • Прочетете също - Как да импрегнирате тротоарни плочи за лесна поддръжка
  • Свредлото трябва да бъде оборудвано с чуков механизъм. Това позволява свредлото да притиска материала много по-добре. Ако използвате обикновена бормашина, ще ви е трудно да продължите напред по време на сондажа.
  • Дори и най-добрата пробивна машина няма полза без правилната бормашина. Задължително използвайте свредло за камък или бетон, в зависимост от материала, от който са изработени плочите на тротоара. Сондажите за скали са почти по-слаби от сондажите за бетон.

И тук безопасността е на първо място

Преди да започнете работа, трябва също да обмислите възможните източници на опасност и да ги отстраните предварително. Това включва например електропроводи, в които никога не трябва да пробивате. Други тръби в земята могат или да представляват опасност, или да създават неудобства, ако са повредени.

За какво да внимавате при пробиване с перфоратор

Ако използвате перфоратор и бормашина за камък или. Когато работите със свредла за бетон, винаги трябва да очаквате скрап, тъй като това може да доведе до неравномерно, по-малко натрошаване или лющене. Освен това подходът на тренировката обикновено е малко по-труден. Можете да избегнете това, като пробиете дупката за кратко без чук. Не забравяйте да използвате бормашина с достатъчна мощност. Като алтернатива можете да използвате и перфоратор (109,99 евро на Amazon *), в зависимост от диаметъра на отвора, който ще се пробие. Свредлото с чук задвижва свредлото напред с мощни удари, което изглежда привидно безпроблемно да си проправи път дори през най-твърдите материали.

Пробийте отвори за дюбели

Ако имате нужда от отвори за дюбели, винаги трябва да пробивате дупките, за да съответстват на съответните дюбели. Но не просто трябва да обръщате внимание на правилния размер на свредлото. Също толкова важно е да оставите сондажния отвор с няколко милиметра по-дълъг от използвания във всеки случай дюбел.