Ето как можете лесно да поставите инсталационни панели

Оформлените плочи като OSB дискове днес са една от популярните строителни материали, тъй като те могат лесно да бъдат обработени. В допълнение, словите за полагане предлагат много предимства. Те са доста евтини за производство и предлагат значителна повърхност.

Разпределение на плочите като прости и практични подови настилки

OSB плочите или грубите панели сега са много широко разпространени. Те предлагат многобройни предимства като следното:

  • Прочетете също - така че лесно можете да полагате пластини в градината
  • Също така прочетете - как можете да плавате с плавателни плочи
  • Също така четете - ламинат ламинат от корк по прост начин
  • Те са направени от дълги дървени чипове и следователно са много огъване.
  • Плаките могат да се произвеждат много лесно и са висококачествени.
  • Те предлагат гладка и красива повърхност и следователно са подходящи за по-големи повърхности много добре.
  • В зависимост от вида панелите могат да се използват както на закрито, така и на открито, например като подови настилки и като ламперия за стени или покриви.

Просто поставете монтажните панели на пода в съответствие с инструкциите

Панелите се обработват в няколко стъпки. Използвайте само подходящи монтажни панели като тези за вътрешна употреба, които също имат означението OSB / 1. Уверете се също, че сте избрали правилния размер и дебелина на материала. Ако имате нужда от монтажни панели за пода, трябва да използвате тези с връзка между жлеб и жлеб. Тези панели позволяват особено лесно полагане. Освен това връзките могат да бъдат снабдени с лепило, за да се осигури още по-голяма стабилност на подовото покритие.

Монтажните панели са положени плаващи

Както при повечето други подови покрития, OSB панелите се полагат плаващи. Първо поставяте бариера срещу пара, за да предпазите пода от повреда от влага. Когато полагате, трябва да се уверите, че има пролука между стените и подовото покритие. За да осигурите равномерното разстояние до стената, можете да поставите малки дървени ленти на стената и да ги затегнете между подовата настилка и стената. Ако стената е много неравна, може да се наложи да настроите контура на първия ред инсталационни панели към стената. Когато поставяте втория ред, трябва да се уверите, че има достатъчно отместване от поне 40 сантиметра. Това е необходимо, за да се получи достатъчна стабилност на подовото покритие. За да свържете отделните панели, използвайте специално лепило, което трябва да изсъхне за около 24 часа след полагането на пода, преди да може да се извърши по-нататъшна работа.