Ето как можете правилно да полагате и закрепвате гофрирани листове

За да можете правилно да полагате гофрирани листове, се нуждаете от подходяща подструктура. Само с това можете да сглобите и закрепите панелите без никакви проблеми. Прочетете повече за гофрираните листове и как да ги прикрепите правилно в тази статия.

Няколко думи за правилната подструктура за гофрирани листове

Подструктурата трябва да има редица важни свойства, включително следното:

  • Прочетете също - Как правилно да полагате и завивате гофрирани листове
  • Прочетете също - Полагане на гофрирани листове от полиестер внимателно: нашите инструкции
  • Прочетете също - Как да изградите покрив с гофрирани листове
  • Използвайте само деформиращо се дърво или метал за конструкцията на основата.
  • Това не се отнася за напречните греди, които трябва да бъдат прикрепени на около 50 до 80 сантиметра един от друг.
  • За да се избегне натрупването на топлина, най-добре е да боядисате горната част на подструктурата в бяло, така че светлината да се отразява.
  • Уверете се, че наклонът на покрива е подходящ. Това трябва да е около 10 градуса.

Сглобяването и закрепването на гофрираните листове

Когато сглобявате и по-късно закрепвате гофрираните листове, процедирайте по такъв начин, че първо да положите един или два листа и да ги завиете на няколко точки, така че да не могат повече да се плъзгат. Обърнете внимание от коя страна на покрива започвате да полагате. Винаги поставяйте панелите срещу метеорологичната страна. По този начин можете да гарантирате, че водата не може да бъде натискана под припокриването между гофрираните листове, дори при силен вятър или дъжд. Относно самите винтове: Най-добре е да използвате така наречените винтове за водопроводчици. Те имат вградени уплътнителни шайби. Така че можете да прикрепите гофрираните плочи в една операция и да запечатате точките за закрепване. В допълнение, винтовете са защитени от корозия.

Допълнителна информация за монтаж и осигуряване на гофрираните плочи

За пробиване на необходимите отвори за винтове, използвайте боулинг бормашина, която е в диаметър няколко милиметра по-голяма от винтовете. В резултат на това гофрите също така получават възможността за достатъчно разширяване или събиране на достатъчно силни температурни разлики, без да ги разкъсват на сондажа. Също така е важно: ако се движите по покрива, най-добре поставете бохе, за да разпределите теглото си възможно най-равномерно. След като първите плочи са прикрепени, можете да продължите с другите екземпляри. Обърнете внимание на покривния край, че краищата завършват флъш. За да направите това, предварително изрежете съответно гофрираните листове. Друга важна забележка: Пробийте само монтажните отвори на гребена на вълната.