Кора от сирене и сирене - разрешени ли са млечни продукти в органични отпадъци??

Сиренето може да се намери в многобройни хладилници в немските домакинства и често се яде в голямо разнообразие от сортове. Независимо дали става дума за класически гауда, бри или твърд пармиджано, много видове сирена имат твърда или мека джанта за сирене. Може ли това да се изхвърли с органични отпадъци, ако не се консумира??

Кора от сирена и сирене, разрешени в органични отпадъци?

Не е нужно да се притеснявате за сирене или кори от сирене в кофата за органични отпадъци. Подобно на много други остатъци от храни и млечни продукти, с изключение на чисто мляко, продуктите могат да бъдат изхвърлени в органичните отпадъци без никакви проблеми. Сортът не е важен, освен ако не се опитате да изхвърлите цели колелца или кофи за сирене. Ако са развалени, те трябва да бъдат смачкани колкото е възможно повече.

Уверете се, че кората на сиренето не е от пластмаса. Рядко се предлагат сирена с пластмасова кора, които определено трябва да премахнете преди консумация. Ако случаят не е такъв и ако е отрязан заедно с парче сирене, ще трябва да премахнете кората. През повечето време не е нужно да изхвърляте парчето сирене в изкуствената кора, тъй като е лесно да се яде. Изключително не пластмасовата кора, която трябва да попадне в остатъчните отпадъци или жълтия кош.

Съвети за изхвърляне

1. Намалете влагата

В зависимост от вида на сиренето, това могат да бъдат мариновани сортове, които не могат да се изхвърлят директно по начина, по който са опаковани. Говорим за сирене като моцарела или фета. Ако те вече не са годни за консумация, първо трябва да източите водата и да изхвърлите опаковката отделно. Пластмасата не трябва да попада в органични отпадъци под каквато и да е форма и следователно трябва да се изхвърля отделно предварително.

2. Опаковане

Независимо дали изхвърляте сирене или сирена, остатъците от храната трябва да бъдат опаковани като предпазна мярка. Вестникарски или хартиени пликове, които не съдържат пластмаса, са идеални за това. Ако корите или парчетата сирене се изхвърлят по този начин, не се образува допълнителна влага и те стават по-малко плесенясали, което привлича по-малко мухи и по този начин предпазва от развитието на личинки. Освен това опаковането всъщност не е много усилие и може да се направи лесно в рамките на няколко минути.