Работа с кафемашината: Инструкции

Когато работите с кафе машина, могат да възникнат няколко въпроса: Колко кафе трябва да има в колко вода? Как управлявате модерна кафе машина? По-нататък обясняваме как да управлявате класическа кафе машина стъпка по стъпка и как да настроите таймера на модерна кафе машина.

Инструкции: управлявайте кафе машината

1. Сгънете филтъра за кафе

Първо трябва да огънете филтъра за кафе до правилния размер отдолу и отстрани и да го поставите в устройството за филтъра за кафе.

  • Прочетете също - почистване на кафемашината Senseo
  • Прочетете също - Изграждане на кафе машина
  • Прочетете също - Колко кафе за кафе машината?

2. Правилно дозирайте кафето

В зависимост от това колко силно харесвате кафето си, трябва да смятате за половин (слабо кафе) на една и половина (много силни кафе) лъжици на чаша. По-подробно в десната доза може да се намери тук. Желаното количество ще ви даде на филтъра във филтърното устройство.

3. Добавете вода

След това изсипете желаното количество вода във водния резервоар на гърба на кафе-машината. Най-добрият начин да използвате стъкленото кафе пот, за да прецените колко чаши кафе те се приготвят.

4. Кафене

Задайте отново пота на мястото си, затворете филтърното устройство и покрийте резервоара за вода и включете кафе-машината. Сега изчакайте, докато цялата вода е преминала и няма останки от водата в филтъра.

5. Дръжте кафе топло

Ако не изпиете цялото кафе наведнъж, можете да оставите кафе машината включена, така че кафето да се поддържа топло от котлона под тенджерата. Не забравяйте обаче да изключите кафе машината, когато в тенджерата вече няма кафе или когато излизате от къщата! Тук можете да разберете какви щети могат да възникнат, ако оставите кафе машината включена.

Настройте кафе машината с таймера

Когато свържете кафе машината към електрическата мрежа, дисплеят за време започва да мига. С бутоните H (час = час) и M (минута = минута) вече можете да зададете текущото време. След това можете да използвате клавиша "Таймер " или "Задаване ", за да зададете желаното време, в което кафемашината да се включва автоматично: За да направите това, натиснете и задръжте "Таймер " / "Задаване , докато дисплеят започне да мига. След това използвайте бутоните H и M, за да въведете времето, в което искате вашата кафе машина да приготви кафето ви. Не забравяйте да снабдите кафе машината си с кафе, филтри за кафе и вода сега!

Съвети и трикове Почиствайте всички отделни части на вашата кафе машина поне веднъж седмично. В следващата статия от поредицата обясняваме как да направите това. При необходимост ги отстранете от котлен камък.

;