Кафемашината е забравила да се изключи?

Може да сте запознати с тази ситуация: забравили сте да изключите кафе машината си. Часове по-късно се прибирате и

..

останалото кафе е леко изгоряло в тенджерата, но нищо друго не се е случило. Удар и пропуск? Какво всъщност може да се случи, ако забравите да изключите кафе машината??

Какво може да се случи, ако забравите да изключите кафеварката??

Може би вече сте имали опит или сте чували от други, че нищо не се случва, ако забравите да изключите филтърната машина за кафе. Но не е задължително да е така. В крайна сметка тук се отделя много топлина и това може да доведе до сериозни щети. Това са наред с други:

  • Прочетете също - кафемашините Petra лесно се отстраняват от котлен камък
  • Прочетете също - Премахване на котления камък от машината Senseo
  • Прочетете също - Премахване на котлен камък с оцет
  • Останалото кафе в тенджерата ЩЕ се изпари и изгори в дъното на тенджерата.
  • Тенджерата за кафе може да се спука и / или да стане течаща.
  • Пластмасовите участъци около котлона могат да се стопят.
  • Обектите, които се намират в непосредствена близост до кафемашината, могат да се запалят поради силната генерирана топлина и в най-лошия случай може да възникне пожар.

Какво да направите, ако забравите да изключите кафе машината?

Най-сигурното нещо, което трябва да направите, след като забравите да изключите кафеварката си, е да го проверите от специалист. Ако се доверявате на това или сте сигурни, че с кафе машината не се е случило нищо, трябва поне сами да извършите малък преглед, както е описано по-долу.

1. Почистете кана

Каната определено е малко изгоряла. Оставете ги да се охладят (!) и след това ги почистете старателно. Първо оставете изгореното да работи с малко годна и топла вода и след това изтъркайте каната с метална гъба.

2. Проверете кафемашината

След това проверете нагревателната плоча и съседните зони. Пластмасовите части се разтопиха? Ако е така, помислете дали да не изхвърлите кафеварката си.

Ако всичко изглежда добре, проверете вътрешността. Всичко изглежда нормално? Напълнете резервоара за вода с вода, за да сте сигурни, че кафемашината не е изтекла.

3. Пробно изпълнение

След това направете пробно пускане, със или без кафе. Не забравяйте да наблюдавате кафемашината и да я изключите незабавно, ако видите нещо необичайно!

Съвети и трикове Когато сте на работа и си спомняте, че сте забравили да изключите кафеварката у дома, върнете се обратно! Само си представете, че къщата ви гори в пламъци, само защото не ви се иска да се връщате. Не поемайте този риск!