Изхвърлете утайката от кафе в органичните отпадъци

Германия е една от страните с най-висока консумация на кафе. Поради тази причина утайката от кафе е един от типичните видове отпадъци в домакинствата у дома. Но какъв е най-добрият начин за изхвърляне на праха?? Подходящи ли са органичните отпадъци за това?? Имаме отговорите за вас в тази статия.

Утайка от кафе: къде да я сложа?

Ако сте запален пияч на кафе, не е нужно да се притеснявате за органични отпадъци. Смляното кафе на прах може да бъде изхвърлено в контейнера за органични отпадъци без никакви проблеми. Ако вече не искате да използвате утайката от кафе, например като пилинг или тор, тя просто се поставя в зелената кошче. Моля, имайте предвид обаче, че трябва да спазвате няколко точки, за да се разпореждате правилно с тях.

Филтри за кафе и подложки

Утайката от кафе сама по себе си е подходяща за органични отпадъци, но какво да кажем за филтрите и подложките?? Филтрите, като утайката от кафе, могат да се изхвърлят в кошчето за органични отпадъци. Тъй като теоретично това е хартиена торба, тя лесно може да бъде изхвърлена в органичните отпадъци.

Положението е различно при подложките. Никога не трябва да изхвърляте това напълно с органичните отпадъци, тъй като покритието не е биоразградимо. Повечето от тях са направени от пластмаса или алуминий, което определено не принадлежи към зеления кош. Можете само да отворите подложките, да поставите утайката от кафе в органичните отпадъци и да изхвърлите корпуса поотделно. По този начин цялата подложка може да бъде отделена правилно.

Съвети за изхвърляне

1. суха

Един от най-важните моменти преди изхвърляне е сушенето на утайката от кафе. Кафето на прах може да съхранява много влага, която отново се отделя в органичните отпадъци. Влагата в органичните отпадъци води до образуването на миризми, които от своя страна са неприятни за носа ви и в същото време привличат животни като плъхове. Просто оставете утайката от кафе да престои известно време, преди да ги изхвърлите.

2. Разхлабени или опаковани

Няма значение дали сте опаковали утайката от кафе преди изхвърляне. Можете да изхвърлите дори по-големи суми без никакви проблеми. По-важно е да оставите праха да изсъхне. Ако искате да опаковате утайката от кафе, използвайте вестници или хартиени торбички, които са подходящи за органични отпадъци.