Финансиране на напълно автоматичната кафе машина: Възможностите

Напълно автоматичните кафе машини струват много пари. И все пак има начини за тяхното финансиране. Разберете тук кои опции за финансиране са налични и коя по-евтина алтернатива трябва да преразгледате.

Колко струва напълно автоматичната кафе машина?

Цената на напълно автоматична кафе машина зависи преди всичко от нейните характеристики: Ако търсите напълно автоматична кафе машина за домашна употреба, ще бъдете доволни от машина за по-малко от 300 евро. Ако търсите напълно автоматична кафе машина за вашия офис, където всеки ден се пият стотици кафета и капучино, трябва да изберете скъпа машина за около 1000 евро.

  • Прочетете също - полезният живот на кафе машината
  • Прочетете също - Намажете кафемашината
  • Прочетете също - продължителността на живота на кафе машината

Данъчно облагаема кафе машина

Ако закупите напълно автоматична кафе машина за вашия офис, можете да я приспаднете напълно от данъка. Дали можете да го отпишете през същата година или трябва да го отпишете за пет години зависи от цената: Ако напълно автоматичната кафе машина струва по-малко от 410 евро, можете да я отпишете през същата година, над която той трябва да бъде отписан като колективна позиция в продължение на пет години.

Дайте под наем или вземете назаем

Разходите за придобиване на скъпа напълно автоматична кафе машина често са много тежки, особено когато данъчният кредит се разпределя в продължение на пет години. По-евтин вариант за офиса е да се отдаде под наем или да се вземе назаем напълно автоматичната кафе машина. И в двата случая можете да приспаднете разходите като текущи оперативни разходи.

За да купите втора ръка

Друг начин да получите напълно автоматична кафе машина евтино е да я купите употребявана. Но тук се препоръчва повишено внимание! Използваните напълно автоматични кафе машини могат да имат дефекти или износване, които не се виждат отвън и които стават забележими едва след няколко седмици. Ако искате да закупите употребявана напълно автоматична кафе машина, трябва да уговорите проверка с продавача от специалист.

0% финансиране

Големите търговски вериги понякога предлагат да плащат за продукти за определен период от време - без допълнителни разходи. Прочетете обаче внимателно финия шрифт тук и се уверете, че ГПР също е 0%.

Съвети и трикове Наистина ли трябва да е напълно автоматична кафе машина?? Ако искате да си внушите вкусна чаша кафе всеки ден у дома, можете да използвате и по-евтини еспресо машини.Б. Произвежда млечна пяна, но не може да има вградена мелница. Един вариант би бил.Б. еспресо машината Perfect Crema от BEEM Германия, която в момента струва малко над 80 евро.