Премахване на котлен камък в тоалетната - тези агенти работят

Тоалетите, които се почистват редовно, почти нямат отломки. С много по-стари тоалетни обаче изглежда доста по-различно. В тази статия ще разберете кои агенти могат да се използват за отстраняване на котлен камък и котлен камък и кои агенти са неподходящи за това.

Депозити в тоалетната

Ако тоалетната се почиства редовно, не могат да се образуват отлагания. Това е напълно достатъчно като превантивна мярка. За това не са необходими течни почистващи препарати и почистващи препарати за тоалетни - това са чиста козметика.

  • Прочетете също - Ефективно премахване на мухъл в банята
  • Прочетете също - Как да премахнете плочки в банята
  • Прочетете също - премахване на вар от пластмаса - трябва да обърнете внимание на това

Камък в урината

Камъкът в урината може да бъде особено упорит. Това е най-често срещаното отлагане в лошо почистени тоалетни и се отстранява много по-трудно от вар.

Варовикови полета

Варовикът може да се развие в отделни области с течение на времето, а в някои случаи също образува по-дебели натрупвания.

Средства за премахване на налепи

Препаратите за отстраняване на камъни в урината са много агресивни агенти, но обикновено са много ефективни. Те със сигурност са първият избор за тежки налепи. Когато го използвате обаче, трябва да проявите достатъчно внимание и също така да носите ръкавици.

Домашни средства

Отлаганията в извиването на тръбата могат лесно да бъдат отстранени с почистващ препарат за протези. При достатъчна доза и достатъчно дълго време на експозиция масивните отлагания също се отстраняват добре. Омекотените останки обикновено могат лесно да бъдат отстранени с четка.

Стар трик от хотелиерството е използването на кола през нощта. Застояла кола, която вече никой не обича да пие, може да се излее в тоалетната и да се остави да работи за една нощ. Кола съдържа немалко количество фосфорна киселина, която действа едновременно като варовик и средство за отстраняване на ръжда.

Съвети и трикове Разбира се, оцетът също работи много добре като средство за премахване на котлен камък в тоалетната - можете да използвате и бакпулвер за по-големи отлагания. И двете обаче работят само там, където депозитите не са твърде масивни. Последващото почистване с почистващ препарат за тоалетна и четка определено е необходимо.