Премахване на вар от пластмаса - трябва да обърнете внимание на това

Препаратите за премахване на котлен камък понякога са доста радикални в своите ефекти. В тази статия можете да разберете кои почистващи препарати могат да атакуват пластмаси и къде има малка опасност. В допълнение, кои специални агенти са се доказали за чувствителни пластмаси и акрил.

Съвместимост с препарати

Почистващите препарати за вар винаги съдържат силни киселини. Не всички пластмаси понасят действието на силни киселини - повечето домашни средства за премахване на котлен камък обаче могат да се използват без колебание, ако не действат твърде дълго.

  • Прочетете също - отстранете варовика в дренажната тръба
  • Прочетете също - Препарат за отстраняване на котлен камък и урина - какво е това?
  • Прочетете също - Как да премахнете петна от вода от кожата

Лимонената киселина се оказа особено полезна за акрил - може да се използва без колебание, тъй като лимонената киселина не атакува акрила. Това е много добър вариант, особено при силно калцирани душ корита.

Доказан почистващ препарат за чувствителни повърхности

Ако имате притеснения относно употребата на оцетна есенция или лимонена киселина, можете да използвате и други доказани алтернативи:

  • Препарат за изплакване от съдомиялната машина
  • Препарат (за по-малко тежки отлагания)
  • Бързо отстраняване на котлен камък (за горещи устройства)

Препарат за изплакване от съдомиялната машина

Препаратите за изплакване са много ефективни, когато става въпрос за премахване на котлен камък - и в същото време много нежни. Просто подгответе решение и го оставете да работи за кратко.

Препарат (за по-малко тежки отлагания)

Леките петна от варовик и незначителните отлагания често могат да бъдат отстранени лесно с конвенционален разтвор за пране (течен препарат, разтворен във вода). Опитайте обаче първо на незабележимо място, или пластмасата може да загуби блясъка си. В противен случай е по-добре да използвате други средства - но обикновено работи доста добре.

Бързо отстраняване на котлен камък (за горещи устройства)

Всички средства за бързо отстраняване на котлен камък са предназначени за устройства, които също съдържат пластмасови части. Следователно те са съвместими с повечето пластмаси, дори ако са оставени за по-дълъг период от време. В случай на съмнение със сигурност най-добре ви се предлага такъв продукт.

Съвети и трикове Бруталното механично отстраняване определено трябва да се избягва при пластмасите. С много масивни и упорити отлагания се нуждаете - в допълнение към правилното средство - малко търпение, докато отлаганията бъдат напълно отстранени.