Използване на варова боя за дърво: подробни инструкции

Дървените повърхности и вар вървят чудесно заедно, когато става въпрос за постигане на чудесно носталгичен вид. Варовиковата боя не трябва да се нанася върху дървото като непрозрачен слой, а трябва внимателно да се включи, за да се подчертае зърното по естествен начин. Особено приятелите на изтъркания шик ще бъдат доволни от резултата, който поддържа селска, романтична атмосфера.

Варовата боя върху дърво има дълга традиция

Варовик (14,49 евро в Amazon *) вече е бил използван за дърво в исторически времена, процесът на нанасяне се нарича "варовик". Тук не става въпрос за покриващи бои, а по-скоро за вид глазура, която подчертава дървената структура по естетически начин.

нашата препоръка

Baufan 100028 намазваща вар, бяла
14,49 EUR Към продукта

Варовикът има и приятен страничен ефект: високата стойност на pH на боята, която е около 12, предпазва от плесен. Варовото покритие обаче не действа като импрегнация, така че дървото все още трябва да се съхранява вътре.

Как да рисувам дърво с варова боя

  • Вероятно. Личители
  • вода
  • Варова боя за дърво
  • Вероятно. шпатула
  • Шкурка
  • Телена четка
  • Кърпа за почистване
  • Кръгла четка
  • сух парцал

1. Подгответе подземната повърхност

Първата стъпка винаги е да се създаде стабилна основа. Старите глазури или маслените покрития трябва да се отстранят старателно с луга, последвано от почистване на повърхността с влажна кърпа.

2. Тренирайте зърното

След това се уверете, че зърното става по-пластично. Използвайте телената четка за това и обработете дървото по зърното. След това почистете отново старателно с влажна кърпа.

нашата препоръка

novatic вар, бял, 10лтр
29,95 EUR Към продукта

3. Нарисувайте варова боя върху дърво

След изсъхване на дървото се извършва действителното варовиране. Намажете силно разтворената варова боя с четката и се уверете, че всички кладенци са пълни с материал. Това не зависи от равномерно приложение, а по-скоро от хлабав външен вид.

4-ти. Намажете варната боя между тях

От време на време използвайте суха кърпа, за да размажете варната боя. Не забравяйте, че този вид боя изсъхва бързо, така че трябва да работите бързо. Работете през зърното.

нашата препоръка

AURO професионална варова боя бр. 344 - 5 литра, отворени за дифузия на пари, предотвратяване развитието на плесен,...
42,90 EUR Към продукта Съвети и трикове С дъб е по-добре да използвате телена четка от месинг, а не от стомана. Желязото реагира с дъбилната киселина в дъба и често оставя грозни петна в процеса.