Полски варови петна от прозорци и стъкла, без да оставят ивици

Има много полезни и по-малко полезни съвети за най-добрия начин за почистване на прозорец. Съветите варират от смачкания ежедневник до почистване, когато луната намалява. Много търговски и професионални почистващи средства за прозорци единодушно съобщават, че тези методи и използването на класически почистващи препарати дават най-добри резултати.

Спазвайте външните условия

При почти никакъв компонент е по-важно да се спазват външните условия, които съществуват по време на почистването. Това важи и ако петна от варовик трябва да бъдат премахнати от стъклото на прозореца или рамката. Идеалните външни условия са:

  • Прочетете също - С какво трябва да почистя Windows??
  • Прочетете също - почистване на прозорци с домашни средства - кои наистина работят?
  • Прочетете също - почистването на прозорци с алкохол - все още е актуално?
  • Външни температури над дванадесет и под 25 градуса по Целзий
  • Без пряка слънчева светлина
  • Спокоен или слаб вятър до максимум пет вятъра

Като момент във времето много специалисти по почистване се кълнат в влияещия ефект на положението на луната. Определено си струва да изпробвате споменатите времена с помощта на лунен календар. Идеалното време за премахване на котления камък от прозорците е:

  • Намаляваща луна
  • Леки или топли дни
  • Зодиакални периоди Близнаци, Водолей, Везни, Овен, Стрелец и Лъв

Почистващи консумативи и работни инструменти

Добре известен стандартен избор, който автоматично включва вещества за отстраняване на котления камък, е достатъчен като почистващ агент. Изстрел от конвенционална течност за миене се излива в хладка, никога гореща вода. Той главно разтваря мазнините. Оцет, лимонов сок или салмиак довеждат киселинната среда, на която не могат да устоят петна от вар.

Естествената гъба е най-подходяща за сапунисване на стъклата и рамките. Подходящи са и така наречените професионални пластмасови гъби за миене. За издърпването му се използва чистачка с гумена устна, която трябва да бъде не повече от една четвърт от ширината на прозореца.

За повторно полиране и понякога избърсване по краищата на чистачката е необходима кожа от дива коза. Освен това за междинно изсушаване на гумената устна на чистачката се препоръчва памучен чистач или гъба за чистачки.

Сапуненият прозорец със смачкани страници на вестника може да бъде изсушен и полиран. Кожата от дива коза се препоръчва на леки рамки на прозорци, за да се избегнат следи от печатарско мастило.

Съвети и трикове Винаги първо почиствайте вътрешността на стъклата и рамките, когато външните условия са подходящи. Отидете отвън навътре и отгоре надолу по лицата.