Поправянето на варовата мазилка изисква възможно най-подобно пълнене

Варовата мазилка е правилно обработена трайна и устойчива мазилка. Ако възникне повреда, поправянето е толкова сложно, колкото и правилната обработка на цялата мазилка. Структурата и консистенцията на съществуващата мазилка трябва да бъдат възможно най-близки до нивелиращата смес. Цветната мазилка затруднява още повече.

Установете съответствие между мазилката и пълнежа

От механична гледна точка, варовата мазилка може лесно да се поправи чрез пълнене. За успех и издръжливост мачът и съвпадението между носещия материал и пълнителя са от решаващо значение. Хидратирана вар или вар се използва като основа за смесване на пълнителя (4,25 евро на Amazon *).

  • Прочетете също - трябва да се избягва варова мазилка върху гипсокартон, ако е възможно
  • Прочетете също - нанесете варова мазилка на закрито
  • Прочетете също - варова мазилка в банята

В идеалния случай сместа за ремонт и изравняване има същите свойства, които характеризират съществуващата варова мазилка:

  • Дишане
  • дифузия
  • алкалност
  • Текстура (гладка, груба, пясъчна, структурирана)

В много случаи вертикалното „фугиране“ на дупки и пукнатини е най-добрият начин за поправяне на варовата мазилка. Навлажняването и навлажняването на областта около шпакловката улеснява свързването на старата мазилка и шпакловката.

При ремонт на стенна мазилка от вар или смес от варов гипс трябва да преобладават стабилни и умерени стайни температури между 18 и 25 градуса по Целзий. Не трябва да се използват изкуствени помощни средства за сушене като вентилатори с горещ въздух или строителни светлини.

Докоснете цветна варова мазилка

Ако повредената варова мазилка, която е изцяло оцветена, трябва да бъде докосната, помага само приближаването на цветовия тон. Безцветните пълнители могат да бъдат изпробвани за фини пукнатини с максимална ширина до един милиметър.

При никакви обстоятелства при оцветяване на цветна мазилка не могат да се използват други оцветители, освен варовитите пигменти. Някои занаятчийски бизнеси и производители предлагат онлайн конфигуратори, с които могат да се изчислят цветовите тонове и техните съотношения на смесване. Тенденцията е винаги да се стремите към по-светли от по-тъмните нюанси в сравнение с основния цвят.

Съвети и трикове Когато докосвате цветна варова мазилка, уверете се, че пълнителят не отговаря на крайния цвят, когато е мокър. Нарисувайте проба върху малка дъска, изсушете нанесената върху нея мазилка и сравнете резултата със стената. За да ускорите процеса на адаптиране и регулиране, можете да удължите пълнителя с обикновена чиста чешмяна вода дори без метода на синтерованата вода.