лайм мазилка убиец?

Вар е доказан убиец на мухъл - и до известна степен, която се отнася и за лаймска мазилка. Това обаче зависи и от една ръка от условията в сградата, а от друга страна, колко вар мазилка - или калканстричът е карбонизиран. В допълнение, все още има някои ефективни съвети за вар и мокри стени от старо време, където вар е последователно, единственият материал за почистване и боядисване.

Въздушна мазилка

Повдигането на мазилката е малко просто - а именно смес от бяла кладехидратура и като е възможно, остър ръб. Обикновено можете да го направите себе си, коефициент на смесване, обикновено около 3: 1 (3 части пясък, 1 част на вар), разпознава без проблеми при последователността на мазилката, която възниква. По принцип, това е:

  • Също така четете - вар мазилка в банята
  • Също така четене - мазилка за вар
  • Също така прочетете - цени за стена с лайм мазилка

Колкото по-малко добавки за вар в лайм мазилка, толкова по-добър ефект на формиране.

Някои готови продукти съдържат хаван (7,79 € в Amazon *) добавки, които от своя страна могат да представляват добра разплод за плесен. Ефектът на липата на липа вече не е достатъчно. Колкото повече се разпределят по отношение на добавките, толкова по-нисък е рискът от мухъл.

Структурните условия и други обстоятелства могат да предизвикат мухъл за мухъл, въпреки вар. Един от най-големите рискове за образуването на плесен включват:

  • Висока влажност
  • Лоша вентилация
  • Дефектно структурно уплътняване и изолация
  • Температурни колебания около точката на оросяване, която може да доведе до кондензация на водна пара

Combi Hygrometers, които могат също да показват и записват колебанията на температурата и влажността, са полезни за определяне на причината. Получавате го сравнително евтино в търговците на дребно, дори в някои онлайн магазини. Ако се открият рискове, вар често не винаги е достатъчно, за да се поддържа образуването на плесен. Проблемът трябва да бъде пълен тук в корена.

Вар инхибира само растежа на плесен, напълно предотвратява лайм мазилката, която не винаги е само

Основният ефект на вар се дължи от една страна в дишането си (стената може да диша), от друга страна, само в химическите си свойства, вар прави много лошо развъдник за плесен. В допълнение, самата лаймска мазилка може също така да абсорбира голямо количество влага от въздуха и по този начин гарантира - подобно на глина - влажността за регулиране на нещо. Акцентът е тук на "нещо". Стаите на лицето остават влажни стаи, въпреки вар мазилката.

Мухъл отстранете на лайм мазилка: така работи.

Ако на лаймската мазилка са направени лека мазилка, премахване на причината, след това свалете формата с 70% алкохол и боядисайте един до два слоя блато на стената. След това това трябва да бъде разрешено проблема. Долната дъска една до две опаковки от кварк на кофа може да помогне като стара къща рецепта още по-добре.