Изрязване на пясъчно-варови тухли - различни начини

Пясъчно-варовичната тухла е един от най-популярните строителни материали, защото е евтина и здрава. Въпреки високата плътност, той може да се реже или пили доста добре. Дори майсторът, който си направи сам, може бързо да изгради стена с помощта на пясъчно-варови тухли. Тук показваме три начина как може да се реже тухла от пясъчно-вар.

Изрежете пясъчно-варови тухли

Напълно възможно е да изрежете пясъчно-варовикови тухли с мускулна сила. Това обаче е практично само при много малко съкращения. Това вероятно не е възможно при строеж на къща. Ако обаче трябва да бъде зазидан само изрез на прозореца, закупуването на скъпо специално оборудване, разбира се, не си струва.

  • Прочетете също - примерни разходи за пясъчно-варовична тухлена стена
  • Прочетете също - Купете евтини пясъчно-варови прегради евтино
  • Прочетете също - преглед на цените на пясъчно-варови тухли
  • Лисича опашка
  • Японски трион
  • груб ножовка

Използвайте електрически устройства

Повечето електрически триони имат триони, които имат специално закалени зъби. Това означава, че дори по-твърдите камъни могат да се режат добре. Разнообразие от такива остриета се предлага в почти всички магазини за железария, особено за бутални триони.

Машина за рязане на плочки

Електрическата машина за рязане на плочки всъщност е идеална за рязане на пясъчно-варови тухли и други камъни. Дебелината на острието обаче обикновено не е подходяща за по-високи камъни. До известна степен този проблем все още може да бъде избегнат чрез просто нарязване в камъка от всички страни с машината за рязане на плочки. Тогава малък удар често е достатъчен, за да се счупи камъкът в желаната точка. Предимството обаче е чисто изрязване, особено за клинкерни тухли, изработени от пясъчно-варови тухли. Това е така, защото машината за рязане на плочки обикновено реже мокра.

Ъглошлайф

Диамантен диск с ъглошлайф (€ 48,74 на Amazon *) може перфектно да изпълнява повечето разфасовки през пясъчно-варови тухли. Важно е обаче да помислите за защита на очите си. Проблемът остава и с ъглошлайфа, особено здрави камъни трудно могат да се режат с него.

За ъглошлайфа или големия Flex сега е разработен и специален нож за сухо рязане за пясъчно-варови тухли. Това острие предлага много добра дълбочина на рязане, което улеснява работата на практика.

  • Бутален трион
  • Ъглошлайф
  • Машина за рязане на плочки
Съвети и трикове Ако искате да режете камъни на ръка и може би трябва да направите само няколко разреза, трябва да използвате стар трион, който вече няма никаква стойност. Освен това камъните винаги трябва да бъдат затегнати, така че остриетата на триона да не преценят неправилно.