Студеният асфалт не се втвърдява - какво правите??

Ако ремонтният материал не иска да се втвърди след ремонт на повредени участъци в асфалта, добрият съвет е скъп. В нашата статия можете да прочетете за причините за това, различните налични продукти и колко дълго е обичайното време на втвърдяване.

Време на втвърдяване на студен асфалт

Висококачествените продукти обикновено лекуват напълно между 3 и 7 дни. Няколко фактора са определящи за продължителността на процеса на втвърдяване:

  • Прочетете също - Поправяне на катран - Как да го направя?
  • Прочетете също - Може ли катран да се използва за хидроизолация?
  • Прочетете също - катран или битум - как можете да разберете?
  • колко добре беше уплътнен
  • температурата
  • влажност
  • възможни валежи през периода на втвърдяване

Високото качество на продукта също е от решаващо значение. Продуктите с лошо качество често отнемат значително повече време, за да се излекуват напълно - или никога не се излекуват напълно.

Навигация

Ако е достатъчно уплътнен, обикновено може да се кара веднага след ремонта - при условие, че е достатъчно уплътнен.

Ако искате да бъдете внимателни, трябва да изчакате поне 1-2 дни преди да продължите напред, тогава студеният асфалт вече е малко втвърден.

Мерки за забавено втвърдяване

Във всеки случай трябва да предпазвате ремонтираната зона от преки атмосферни влияния (дъжд, сняг и т.н.)

Също така проверете дали сте уплътнили достатъчно ремонтираната зона; ако имате съмнения, уплътнете я отново.

Ако не забележите никакво втвърдяване дори след повече от една до две седмици, най-добре е да извадите продукта и да използвате висококачествен студен асфалт за ремонта.

Правилно уплътняване

Повредена зона (напр.Б. дупка) трябва да се запълни поне дотолкова, че студеният асфалт да стърчи на около 1,5 см над дупката.

След това асфалтът се уплътнява с уплътнител (колкото по-тежък, толкова по-добре), докато има същата височина като околния материал и повредената зона току-що е поправена.

За по-големи площи определено трябва да използвате вибрираща плоча (419,00 евро в Amazon *) или друг компресор със задвижване. Дори и с тежки ръчни уплътнители, големи повредени участъци могат да бъдат уплътнени само много неравномерно и само в ограничена степен. Мощността на машината явно помага не само да се уплътнява повече, но и по-равномерно.

Освен това винаги обръщайте внимание на състоянието на повърхността: Преди да поправите, е важно внимателно да отстраните всички насипни материали.

Съвети и трикове Ремонтите с много висококачествени решения за ремонт всъщност могат да продължат дълго време. Бързите, евтини ремонти с прости и евтини продукти, от друга страна, често траят само много кратко и след това трябва да бъдат докосвани отново и отново.