Камала Харис: 5 факти за първия вицепрезидент на САЩ

Камала Харис е първата жена и първата черна жена в офиса на заместник-председателя на САЩ. Казваме ви пет факта, че определено трябва да знаете за Powerfrau.

На 20. Януари 2021 г. пише историята на Камала Харис: Демократът е в първата жена в офиса на вицепрезидента на САЩ. От страна на президента Джо Байдън тя ще води САЩ най-малко през следващите четири години.
Няма лесна задача, защото след четири години под правителството на Доналд Тръмп, САЩ са толкова разделени, както никога досега. Изборната победа на okers и Harris събуди надежда в американците и хората по света, надежда за по-добро и преди всичко останало бъдеще.

Едно нещо е сигурно: Камала Харис ще бъде важна част от това бъдеще. В речта си за победа през ноември 2020 г. политикът обясни: - Дори и да харесвам първата жена в този офис, няма да съм последният."
Този силен цитат показва какво е възхитителна жена сега в горната част на САЩ. Искаме да ви кажем повече за вас: тук идват пет факти за Kamala Harris, които може да не са известни.

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Justin Amaral

1. Камала е адвокат

Подобно на Барак Обама, Камала Харис работи пред кариерата си в политиката като адвокат. През 1989 г. завършва своите право на правото в Калифорнийския университет и получи одобрението си за една година по-късно като адвокат.
Тогава Камала работи като областен администратор в окръг Аламеда в Сан Франциско и следователно се опитваше да даде бивши престъпници чрез респиссъблизаването втори шанс.
През 2016 г. Камала завърши своята правна кариера за момента, за да се конкурира с изборите в Сената на САЩ. През януари 2017 г. тя е първият човек, който се кълне с индийски корени на американския сенатор.

2. Камала се ангажира с правата на жените

Камала Харис е не само пионер за равни права за равенство между половете поради тяхната кариера. Той също така активно участва в правата на жените. През 2017 г. тя е говорител на март на жените във Вашингтон г.° С. и говори ясно срещу сексисткия президент Тръмп.
В изказването си Камала обясни: "Няма нищо, което е толкова силно, колкото и група определени сестри [...], които се използват за това, което е правилно. И това, което е правилно, е приоритизирането на темите, които засягат жените."
След изборите на Байдън-Харис, Камала се яви на речта на победата си в бели панталони - и това облекло не е съвпадение. Защото бялото е цветът на движението на Sumplagettett, което в началото на 20-те години. Век успешно се бори за избирателно право на жените. И цветът все още стои за женската солидарност и въстанието срещу патриархата.

3. Камала е дъщеря на имигрантите

Въпреки че самият Камала Харис е роден в Оукланд в САЩ в Калифорния, но родителите й имигрират в САЩ. Майка й, Шямала Гопалан, емигрира 1960 от Индия. Тя е изследовател. Баща й, Доналд Й. Харис, е бизнес професор и първоначално от Ямайка.
Между другото, Kamala също има по-малка сестра: Мая Харис също е адвокат и високоговорител на американската станция MSNBC. Тя също е част от екипа за изборни кампания на Хилари Клинтън 2016, както и ръководителят на предизборната кампания на Камала миналата година.

4. Kamala подкрепя LGBTQ * общност

Вече в кабинета си като прокурор Камала Харис подкрепи борбата за легализация на същите бракове. В допълнение към по-строгите закони за оръжията, ефективната политика в областта на климата и равенството на жените, правата на общността на LGBTQ * са далеч над политическия дневен ред на Камала с президента Байдън.
Байдън спомена първия бъдещ президент на САЩ във всички транссексуални общност в своята победа. Той също така уведоми да каже сбогом на "Закона за равенството". LGBTQ * Общностното право от дискриминация е предназначено да допълва Закона за гражданските права от 1964 г. на факторите "Сексуална ориентация" и "половата идентичност".