сортове картофи: кои картофи са подходящи за кой съд?

Картофен буфер, готвене или салата ... Не всеки вид картоф е подходящ за всякакъв вид подготовка или съд. Ние създаваме по-голяма яснота.

Разликата между нормален жълт златен картоф и техните лилави и червени роднини ще открият всички веднага. Който мисли обаче, че тази външна разлика е единствената, грешна. Картофите са многообразие - на външен вид, на вкус и в тяхната последователност. В края на краищата, има почти 5 в световен мащаб.000 различни сортове картофи, които ни предлагат възможността да приготвим много различни ястия. Какво едва ли някой знае: картофите са нощни и по този начин с домати, патладжан, пипер и дори тютюн.

Какво предлагат американски картофи

Картофите не са само вкусно странично ястие и до хляба на немските любими основни храни, те също правят нещо добро: картофите са перфектни доставчици на енергия поради високата си въглехидратна част.
Но и по отношение на витамини и сътрудничество запази големите клубени това, което обещават: витамин С, витамини, витамини, желязо и магнезий ни държат годни. Който се отказва от мазнини сосове, майонеза и други подобни, могат да се хранят с картофи изключително здрави. Не на последно място, това е причина, поради която картофите от Америка може да се утвърди толкова добре в Европа.

Съответстващи сортове картофи за всяко ястие

На общото разграничение във фестивала, предимно твърдо печене и фляк картофи могат да бъдат намерени във всеки супермаркет. Но за кой съд е подходящ за кой тип картофи и кои различни сортове могат да бъдат преброени на коя категория?

Фестбут картофи

Фиксираните картофи са идеални за производството на пържени картофи, картофените салати и различни картофи.
Сред най-популярните сортове картофи в тази категория включват:

 • Белана,
 • La Phat,
 • Agata,
 • Sieglinde.

Но и синьотоVitelotte"И бурно противоречиво"Линда".

Предимно фиксирани картофи

Кой иска да се наслаждават на Pell или варени картофи, както и пържени картофи, трябва да се поставят на преобладаващо твърди картофи на скара със средно съдържание на нишесте - например на сортовете . T

 • Бербер,
 • АГРИЯ,
 • Криста,
 • Глория,
 • Колет,
 • Мая,
 • Лора
 • Четвърт.

Фурни картофи

На свой ред, цветовете на цветовете са перфектни за пюрета и ястия: те съдържат много сила и по този начин могат да се използват добре, за да се обработи фрилетна картофена маса.
Сортове картофи, които носят тези свойства със себе си, са, наред с други неща:

 • Афра,
 • Сериозен,
 • Дела,
 • Футура,
 • Марлене,
 • Мелина,
 • Zorba.

За всяко ястие, така че има подходящи сортове картофи. Всеки, който иска да донесе повече цвят в игра, може да постави червени или виолетови картофи - например за сорта Син Швеция или на. T Салата червена от Шотландия. Картофите са всичко, но скучно.

Как се съхраняват картофите?

Ако искате да се облечете с вкусни картофи, трябва да запазите това в хладно, тъмна стая. Сухата изба е идеална за леки или друга картофена торба: тук клубените остават пресни и са достъпни по всяко време за тяхното използване в кухнята.
Който няма маза, може да съхранява картофите в по-студения сезон и на балкона. Въпреки това, трябва да ги покриете добре тук, за да ги предпазите от светлина. Също така преди замръзване винаги трябва да ги запазите: той променя вкуса на всеки картоф.

Идеи за картофена рецепта: Какво готвя днес?

Отговарянето на този въпрос не трябва да пада трудно, ако имате картофи в къщата. Дали пюре, готвене или буфер, клубените могат да се трансформират бързо и лесно в вкусни ястия. Ето 3 идеи за рецепта:

1. Картофено пюре от целина: Тук целина и фълки картофи се приготвят в леко подсолена вода, докато и двете са красиви меки. Добавете масло и малко крем и пюре с пръчката до красива овесена каша. Ограден със сол, пипер и индийско орехче.

2. Картофени палачинки: Какво ще кажете за него с картофени буфери от моркови? За тази цел картофите и морковите са обелени и фино настъргани. И двете са смесени със заквасена сметана, яйца и малко брашно. Подправени със сол и пипер. Сега само бързо малки плоски форми и запържете, завърших вкусна храна.

3. Картофена салата: Класичът може лесно да подправят: опитайте салата от картофи авокадо. Просто гответе картофите както обикновено, нарязани на филийки и микс с парчета от авокадо, шунка и салатни салати. Тъй като превръзката е смес от зеленчуков бульон, лимонов сок, масло, сол, пипер и малко захар.
Който обича екзотика, може също така да усъвършенства този картофен салатен дресинг с къри. Не забравяйте: парчетата на авокадо трябва да се търкат още преди да се смеси с картофи и салата с лимон, в противен случай ще бъдете бързо кафяви и по този начин.

Както интернет, така и различни готварски книги все още държат хиляди вкусни рецепти за картофи, готови за вас: просто смелост, опитайте нещо ново. В този смисъл искаме добър апетит!

Вашият браузър не може да възпроизвежда този видеоклип.

Видео от Diane Buckstegge