Прогонвайте котките предимно с миризми

Котките са много обичани домашни любимци, но в неблагоприятно съзвездие те могат да бъдат доста досадни. Бездомните от квартала оставят изпражнения и маркировки, също в зеленчукови петна и пясъчници. Тъй като носът играе централна роля, той помага да се прогонят и прогонят непопулярните миризми. Други методи също помагат.

Носът е мишена номер едно

Котките са чувствителни към миризми и почти не обичат изкуствените миризми. Те също така отблъскват някои естествени източници на миризма. В идеалния случай тези помощни средства просто се разпределят в леглата. Каква миризма не харесват котките:

Банани

Разпределете банановите кори под почвеното покритие

чили

Разпределя се равномерно като прах, може да се използва добре като периферна бариера върху тревата

кафе

Съберете утайката от кафе и разпределете върху и в пода

лавандула

Засадете или изложете на сухо

мента

Засадете ментови храсти или поръсете с ментово масло

карамфил

Когато изсъхне, подредете, затворете или полейте като карамфилово масло

пипер

Използвайте по същия начин като пипера

Лимон във всякаква форма

Засадете лимонена трева, разпределете лимонова кора или поръсете с концентрат

В търговската мрежа се предлагат така наречените котешки гранули, които могат да се поръсят и да издадат миризма, която котките не харесват. Опитът показва, че лекарството не е по-ефективно от много домашни лекарства, но е по-скъпо.

Други методи, не обичани от котките

Почти всички котки се страхуват изключително много от вода. Ако посетителят редовно се приема с струя вода, той често стои далеч в даден момент. В случай на подчертан махмурлук, струята може да се използва много интензивно.

Мулчираните легла не са привлекателни за странна котка, защото те не могат да стигнат до земята, без да се налага да причиняват хаос.

Така наречената котешка уплаха работи с ултразвук. Устройството може да се задейства с детектор за движение (8,43 евро при Amazon *), а честотата може да се настрои така, че да могат да бъдат прогонени едновременно други животни. Неподходящи за вашите собствени домашни любимци.

Един от най-простите методи често се забравя. Котките са уплашени и ако се плашат редовно, в един момент вече няма да им се иска да идват. Следните методи за плашене "изтегляне ":

  • Балон с пръсване
  • Летящ ключодържател
  • Силно пляскане с ръце
  • Говорете с мегафон
Съвети и трикове Също така помислете за причини за посещение, които са привлекателни за котката. Изгонете полевите мишки и полевки. Също така избягвайте да поставяте в градината си растения, които са обичани от котките. Валериана, храст от арфа, японски мататаби и японска лъчиста писалка, киви и коча трева са примамливи.