Тест за храна за котки 2020: Най-добрата мокра храна за вашата котка

Все още търсите подходящата храна за котки? В нашия тест за храна за котки през 2020 г. тествахме висококачествена мокра храна и избрахме победителите в теста.

По въпроса за храненето на котките мненията са разделени. Всички собственици на котки искат едно и също: да хранят подходящо своите четириноги приятели, за да могат да водят дълъг живот. По-специално, висококачествената храна за котки не е евтина, но котетата са снабдени с всички важни хранителни вещества и остават здрави.
В нашата Тест за храна за котки 2020 г тествахме висококачествена мокра храна от различни марки, за да разберем коя храна също би паднала добре при котките. Открихме нашите победители в личните тестове.
Съвет за четене: Тест за суха храна за котки: кой е наистина добър?

6-те най-често срещани грешки при отглеждането на котки

Вашият браузър не може да възпроизведе това видео.

Видео от Aischa Butt

Висококачествена котешка храна: по този начин я разпознавате

Преди всичко мнозина си задават въпроса: Как да разпозная първоначално висококачествената котешка храна?? Защото в джунглата на хранителните марки бързо губите представа кое всъщност е добро и кое не. Защото за съжаление няма такова нещо като "най-добрата храна за котки ". Всяка марка има своите силни и слаби страни, така че наистина е препоръчително да разгледате по-отблизо темата. В крайна сметка също е решаващо какви нужди има вашата котка. Сухият фураж като пълноценен фураж трябва да се избягва изцяло.
Сигурен знак, че това е висококачествена котешка храна: съставките са точно декларирани и обособени на опаковката. Добрата мокра храна също трябва да отговаря на следните критерии:

  • Високо съдържание на месо (поне 70-80%)
  • Без захар, зърно, млечни продукти, подобрители на вкуса, консерванти, атрактанти, пълнители или изкуствени ароматизанти
  • Съдържа таурин, фосфор, калций, витамини и важни минерали

> Можете да научите повече за това в книгата "Котките биха купили мишки " на Amazon.*
Прочетете също: Тест за котешки отпадъци: Те са най-добрите срещу миризма

Тест за храна за котки 2020: нашите критерии

Тъй като котешката храна, разбира се, се отнася не само до висококачествени съставки, но и до толерантност и вкус, резултатът от теста ни, разбира се, е лично преживяване. Тъй като всяка котка е различна и просто трябва да изпробвате коя храна котката ви обича да яде.
По отношение на съставките, ние се позовахме на декларацията върху опаковката. Като цяло оценихме храната в нашия тест за храна за котки през 2020 г. въз основа на различни критерии: Съставки, последователност, толерантност, разнообразие и приемане от котките.
Нашият тестов персонал: котките Юкон и Аляска, и двамата родени през 2017 г. и много активни - следователно алчни и ентусиазирани тестери за храна.

Съвет за четене: Висококачествена котешка храна: по този начин правилно храните вашите четириноги приятели

Тест за котешка храна 2020: евтина мокра храна

Храна за котки на MAC
Цена: между 1,59 и 1,79 евро за кутия от 400гр
Мократа храна на MAC е оценена и оценена от много собственици на котки. В сравнение с други марки фуражите са доста евтини и все още имат високо съдържание на месо. Храната се предлага в много различни видове, така че нашите котки да имат достатъчно разнообразие в диетата си.
Храна за котки на MAC в теста:
На първо място, това пада директно добра декларация върху опаковката: са във всички разновидности 70% месо както и странични животински продукти, но те също са разбити точно, за да може да се види директно, че не е по-нисък отпадък от кланицата. В някои случаи те съдържат много малки количества зеленчуци и плодове, които съответстват на стомашното съдържание на мишка и следователно са важни за диетата на котката.
Важни витамини и минерали са включени, както и, например, таурин. Освен това храната е мокра без зърно и следователно е подходящ и за чувствителни към хранене котки. Стойността на суровата пепел обаче е малко над 2% за повечето видове, което е по-малко добро.
Консистенцията на видовете храни варира от твърда до мека, а вътрешностите като сърцата често се разпознават, което също говори в полза на висококачествената котешка храна. Нашият тест за храна за котки 2020 продължи няколко седмици, като Аляска и Юкон показаха добра поносимост към всички сортове. Приемането на сортовете обаче е много различно. Докато "чисто пилешко чист с цели пилешки сърца" зависи най-добре най-добре, ентусиазмът спира по-скоро в границите.

Тук можете да поръчате Mac право на Amazon:
> Пакет за дегустация с кутии в различни сортове *
> Пакет за дегустация с чанти за порции *

Нашето заключение:
Храната на котката на Mac се радва на голяма популярност с собствениците на котки. Определено е висококачествена влажна храна, която доставя котки с важни хранителни вещества. За малкото недостатъци могат да се видят в лицето на цената, но все още трябва да имате достъп до други висококачествени марки в допълнение към Mac. Когато превключвате с други марки можете да нахраните тази храна в добра съвест на четирикракото си приятели.

Cat Food Test 2020: Средна ценова храна

Mjamjam Cat Food
Цена: между 1,99 и 2,79 евро за кутия от 400гр
Мократа храна от MjAMjAM също е една от висококачествените марки храни. Храната за котки се предлага в много различни сортове, също с доста необичайни вкусове като "кон " или "кенгуру ", така че нашите четириноги приятели определено получават достатъчно разнообразие.
MjAMjAM храна за котки в теста:
Много е положително да се отбележи, че мократа храна от MjAMjAM е за 96% от месо и карантия състои се. Декларацията върху опаковката също е добра, но може да бъде малко по-точна по отношение на отделните количества месо и карантии. Стойността на суровата пепел е абсолютно в границите на повечето видове, а котешката храна е важни витамини и таурин добавен.
Харесва ни и фактът, че има и двата вида, които съдържат само месо, и тези, които съдържат малко количество зеленчуци като моркови или тиква и би трябвало да имитират съдържанието на стомаха на плячка. При някои вкусове като „кон на тиква“ преработеното количество зеленчуци е над 5%, което е малко високо.
Консистенцията на фуража е доста мека и следователно лесна за порциониране. Аляска и Юкон изядоха храната от MjAMjAM за нашия тест за храна за котки 2020 в продължение на няколко седмици. Всички сортове с изключение на "кон на тиква " бяха добре приети от мъжките котки по отношение на вкуса и съвместимостта на мократа храна също беше страхотна.

Тук можете да поръчате MjAMjAM директно от Amazon:
> Пробен пакет с кутии от 400 грама в различни сортове *
> Смесете опаковката с кутии от 200 грама *

Нашето заключение:
Като цяло мократа храна от MjAMjAM е висококачествен продукт, с който храните вашите котки. Сортовете струват по различен начин, така че храната е на средни цени, абсолютно в рамките на достъпния диапазон. Ето защо определено можем да препоръчаме котешката храна на MjAMjAM.

Тест за котешка храна 2020: мокри храни с висока цена

Catz Finefood & Catz Finefood Purrr храна за котки
Цена: 2,79 евро за кутия от 400 грама и 2,99 евро за кутия за 400 грама
Друга популярна, висококачествена котешка храна е мократа храна на Catz Finefood. Сортовете, които се продават под името Catz Finefood Purrr, са дори малко по-високо качество. Марката предлага много различни вкусове и всички сортове имат високо съдържание на месо.
Catz храна за котки Catz Finefood в теста:
Съдържат както мократа храна от Catz Finefood, така и Catz Finefood Purrr 70% месо и без странични животински продукти. Декларацията на отделните компоненти също е наистина добра. Освен сорта "Пиле и фазан ", котешката храна също е без зърно. Също положително: така е няма свързващ агент като дъвка касия, някои от които се използват в други висококачествени марки.
Влажната храна от Catz Finefood също съдържа важни минерали, витамини и таурин, за да поддържаме котките здрави. Стойността на суровата пепел е в добър диапазон за повечето видове, но за няколко малко над 2%.
Консистенцията на котешката храна варира в зависимост от вида месо, но обикновено се разделя лесно и не е твърде "суха". За нашия тест за храна за котки 2020 г. Аляска и Юкон пробваха мократа храна от Catz Finefood в продължение на няколко седмици. Приемането постоянно беше много добро от самото начало, само сортовете с риба бяха отхвърлени. Сортът "Кенгуру " първоначално предизвика голям ентусиазъм, но следващия път беше пренебрегнат - обикновено котка.

Тук можете да поръчате Catz Finefood директно от Amazon:
> Пробен пакет с кутии от различни сортове от Catz Finefood *
> Пробен пакет с практични порционни чанти *
> Пробен пакет от Catz Finefood Purr *

Нашето заключение:
Catz Finefood е висококачествена котешка храна, която определено можем да препоръчаме. Мократа храна не съдържа излишни приспособления или странични животински продукти, но се състои главно от месо и питейна вода или месен бульон. С цена между 2,79 и 2,99 евро храната за котки е доста скъпа. Но получавате и страхотно качество. Като цяло храната за котки е от Catz Finefood нашият личен победител в теста за котешка храна 2020.

Тест за котешка храна 2020: органични мокри храни с висока цена

Храна за котки Defu
Цена: 3,49 евро за 410г консерва
Храната за котки Defu обещава биологично качество и съответно марката плаща за това. В момента Defu предлага пет различни вкуса за котки.
Дефу котешка храна в теста:
Това, което веднага привлича вниманието по много положителен начин: мократа храна е наистина качествена и съществува почти 100% био месо. Съставът на месото също е разбит по неговите детайли и количества. Стойността на суровата пепел на храната е в добри граници за почти всички видове, а това също е много добро за котките важен таурин се съдържа в достатъчно количество.
Също така полезно за чувствителни котки с алергии: за всеки тип се използва само един вид месо - идеално за котки, които не могат да понасят говеждо или домашни птици, например.
Аляска и Юкон тестваха мократа храна на Defu в продължение на няколко седмици като част от нашия тест за храна за котки през 2020 г. И двамата се понасяха много добре и храната беше приета веднага. Всички вкусове бяха еднакво добре приети от нашия тестващ персонал - купите винаги бяха празни бързо.

Тук можете да поръчате мократа храна от Defu на Amazon.*

Нашето заключение:
Бързо става ясно, че Defu е висококачествена котешка храна. Мократа храна също направи добро впечатление, когато купите бяха напълнени. Консистенцията е малко по-твърда, но храната не прилича на пресована бучка месо, както често изглежда, но все пак можете да видите структурата на месото. С цена от малко под 3,50 евро за консерва от 410 г, котешката храна е наистина скъпа и определено не е нещо, което храните всеки ден. Като цяло обаче това е много добра храна, която можете да храните от време на време.

Тест за храна за котки 2020: други марки, които са убедили

В допълнение към мократа храна от MAC 's, MjAMjAM, Catz Finefood и Defu, бяхме впечатлени и от продуктите на Leonardo и GranataPet. Докато Леонардо е малко по-евтин и може да се сравнява с котешката храна от MAC, мократа храна от GranataPet съдържа малко по-голям дял месо.
Леонардо
Цена: 1,89 евро за кутия от 400гр
Мократа храна от Леонардо е без зърно и включва тези за котки важни хранителни вещества. Това, което не ни харесва толкова много, е декларацията върху консервата. Например за сока патици съдържанието на месо се дава само по следния начин: "Месо и странични животински продукти (65%, от които 25% патица) ". Намираме това доста неясно, тъй като не откриваме кои странични животински продукти са били използвани във фуражите.
От друга страна, стойността на суровата пепел е в рамките на добър диапазон за всички видове и цената е напълно наред. Още един голям плюс: Леонардо ВИНАГИ е добре дошъл с котките и купите винаги се изпразват. Така че като цяло храна, която може да се храни последователно с други марки.

Тук можете да получите мократа храна от Леонардо директно от ZПоръчайте ooRoyal.*

GranataPet
Цена: 2,39 евро за кутия от 400гр
Мократа храна от GranataPet също ни убеди. Декларацията може да бъде малко по-конкретна, но като цяло е достатъчна, за да може да се разберат добре съставките и да се признае, че това е висококачествена котешка храна над 70% месо действа. Мократа храна също е без зърно и стойностите на суровата пепел също са в голяма степен в добри граници. При някои сортове като "Pute Turkey " обаче стойността от 2,5% е малко прекалено висока.
Приемането в Аляска и Юкон е до голяма степен добро, но сортовете с риба не се приемат добре и са единствената котешка храна, която не се понася толкова добре. Аромати като "сьомга и пуйка " също не са удоволствие за човешкия нос, тъй като изпълват кухнята със зверска миризма на риба. Това добър знак ли е?? Останалите видове с месо обаче ни убедиха.

Тук можете да поръчате мократа храна на GranataPet директно от ZooRoyal.*

Подуване:
Грим, Ханс-Улрих: Котките биха купували мишки: Как фуражната индустрия разболява нашите животни. Knaur Verlag, Мюнхен 2016.
Ландверт, Лена: Ръководство за котешка храна: Подходяща за видовете храна за домашния тигър. Cadmos Verlag, Мюнхен 2012.

Също така на гофеминин: това е идеалната котка за вашия зодиакален знак
© iStock

Важна забележка: Тази статия е само за информационни цели. Ако имате допълнителни въпроси, свържете се с вашия ветеринарен лекар.