затворете капака на котката

Котешките капаци не трябва да са постоянно отворени и достъпни. Много собственици на котки искат да затварят плътно клапата от време на време от съображения за безопасност, например на почивка. Други държат котката си на закрито през нощта. Съвременните котешки клапи предлагат гъвкави решения.

Енергия и сигурност

Котешкият капак, който може да се управлява механично и няма технически изисканости, отваря котката независимо с тялото си, докато преминава през. След това клапата се затваря зад нея. Ако капакът трябва да остане здраво затворен, собственикът на котката трябва да го заключи. При този механизъм клапата обикновено не се затваря добре. Студеният въздух се изтегля, топлината може да се изтегли навън. В зависимост от положението на котешката клапа в апартамента, тя се възприема като неприятен източник на студ.
Клапата, които се затварят по-добре и по-плътно, се контролират по електронен път. Затварянето на капака може да бъде снабдено с магнити. Клапата се отваря и затваря в рамките на определен период. Ако котката трябва да остане в къщата през нощта, капакът се програмира съответно и остава стегнат до сутринта. Сигурната ключалка предпазва от кражби по време на по-дълги отсъствия и почивки.

  • Прочетете също - Cat Flap замръзва
  • Прочетете също - Премахване на котешка клапа
  • Прочетете също - котешка клапа в пасивната къща

Функция за заключване с инфрачервен предавател и разпознаване на чипове

В случай на котешки клапи с инфрачервени предаватели или разпознаване на чип, заключващият механизъм работи автоматично според спецификациите, които сте посочили. С разпознаването на чипове, клапата допуска само котки в къщата, чиито номера на чипове се разпознават от читателя. Вратата с инфрачервен предавател работи по подобен начин. За целта котката трябва да носи яка с малък предавател. Ако котката обикновено не носи яка, първо ще трябва да свикне с нея. От съображения за безопасност препоръчваме само яки, които се отварят при спешни случаи. Ако в домакинството живеят няколко котки, в четеца се съхранява отделна идентификация за всяка котка.

Вратите с разпознаване на чипове или инфрачервени предаватели предлагат гъвкави опции за заключване, които собственикът на котката може да адаптира към своите нужди. След като котката свикне с технологията, тя може да се движи свободно. Клапаните с електронно управление се затварят особено плътно. Загубата на топлина през котешката клапа остава много ниска. Изключително плътно затварящият се котешки капак за пасивната къща обещава най-добрите енергийни стойности.

Съвети и трикове Дайте на котката си достатъчно време, за да свикне с функция за електронно заключване. Програмирайте дългите времена за отваряне и затваряне на клапата и ги ограничавайте възможно най-малко по време на фазата на запознаване. Променяйте тези настройки по подразбиране постепенно.