Kauri wood - tonewood за китари и басове

Днес дървесината на дърветата Каури се използва главно за производство на музикални инструменти като тонус. Няколко други възможни употреби са много ограничени. Можете да разберете какви други свойства има това малко познато дърво в тази статия.

Технически стойности

Стойност на описанието на измерената стойност
Насипна плътност приблизително. 0,46 g / cm³
Сила на натиск 34 - 68 N / mm²
Сила на огъване 60 - 125 N / mm²
  • Прочетете също - Angelique Holz - дървото за хидротехника
  • Прочетете още - Подходящ грунд за дърво
  • Прочетете още - Абразивното руно за дърво е идеално за триизмерни детайли

Други имена

В допълнение към често използваното наименование "Kauri wood", видът дърво понякога се нарича още Agathis, след името на ботаническото растение на дървото, от което идва. Като правило родът Agathis dammara се използва за дърводобив. Но има и някои много тясно свързани видове дървета Каури, чиято дървесина има постоянно подобни свойства.

Виж

Зърно

Структурата на дървото Каури е много правилна и еднородна. Също така изглежда много балансирано. В допълнение към винаги прави зърна (без заключване и без редуващи се усуквания), ясно забележимите годишни пръстени, които са и типичният отличителен знак за всички видове дървесина Каури, са особено забележими.

цвят

Цветът на сърцевината може да варира от сламеножълт до червеникаво-кафяв, като обикновено преобладават червеникаво-кафявите цветове. Като цяло, всички каури гори са доста слаби и малко силно оцветени. Шликата има леко по-ярък цвят от сърцата и не винаги е ясен на пръв поглед.

Имоти

Дървесината има постоянно добри качества и също е много устойчива. Добре е да се редактирате с всички инструменти. Тя може да бъде полирана особено гладка и след това има матова лъскава повърхност.

Ходене и сушене

Kauri Wood изсъхва много бързо и лесно в сравнение с други видове дървесина. Няма напукване, нито за порицание.

съпротива

Kauri е устойчив на времето и не е устойчив на гъбична и насекома атака

употреба

С изключение на изграждането на звукови части за китари и баси (звукова дървесина) с ниско качество, понякога се използва за производство на шперплат и частично за мебелна конструкция. Kauri се използва и в производството на хартия (в страните на произход) и в някои случаи за вътрешна декорация на лодки.

Тук ще намерите преглед на най-важните видове дървесина в световен мащаб. Можете да намерите преглед на най-важните тропически дървесни видове, като Анжелик, тук.

Съвети и трикове Висококачествените инструменти обикновено използват други тонове. Kauri се използва почти изключително в нискокачествената и евтина гама.