Запазете спокойствие! 7 неща, които НИКОГА не бива да ви стресират отсега нататък

Ежедневието е достатъчно стресиращо. Още една причина да не се оставяте да бъдете стресирани от ТОВА повече!

Има хиляди неща, за които да се притеснявате. Но нека бъдем честни: защо? Повечето от тях всъщност не си заслужават. Определено не трябва да се оставяте да бъдете стресирани от тях тук в бъдеще:

1. Не се стресирайте за неща, които са извън вашия контрол

Влакът е твърде късно, колегата е особено досаден днес: Не позволявайте да ви стресира или да ви разваля деня. Вие нямате контрол върху него. По-добре направете най-доброто от него! Вземете следващия влак и междувременно вземете кафе.

2. Не се стресирайте относно това, което другите могат да мислят за вас

Да, по-лесно е да се каже, отколкото да се направи, но се научете да бъдете над нещата. Наистина не ви интересува какво мислят другите за новата ви блуза или новата ви прическа например. Ако ви харесва, това трябва да ви е достатъчно. Вашето мнение е от значение, а не това на другите. Не позволявайте на вашата несигурност да ви стресира.

3. Не се стресирайте да искате да бъдете перфектни

Никой не е перфектен. Не се притеснявайте, ако всичко не върви гладко или ако не се справяте с всичко. Не си струва и никой не очаква винаги да правите всичко на 100 процента правилно.

4-ти. Не се стресирайте да искате да угаждате на всички

Винаги има някой, който не харесва това, което правите. Точно така е. И със сигурност нищо, което би трябвало да ви постави в стрес.

5. Не се стресирайте с мисълта, че не сте успели да свършите работата

Има изключения, но като правило не е твърде трагично, ако се приберете вечер и не сте си свършили работата. Утре също е ден. И: Може ли просто да се настройвате твърде много? Следващият път, когато напишете списъка си със задачи, уверете се, че е наистина възможно да го обработите за един ден. Ако не, трябва да ги коригирате. Тогава няма винаги да сте толкова стресирани, ако не сте направили всичко в края на деня.

6-то. Не се стресирайте със сценарии „тогава“

След като главното кино е включено, то просто не ви оставя на спокойствие. Сложете край на това. Не си представяйте какво може да се случи, ако се случи случай A, B или C. Това не помага и просто ви стресира ужасно. Просто оставете да ви дойде. Тогава вече ще знаете кое е най-доброто решение.

7-ми. Не се стресирайте да мислите за бъдещето

Добре е да помислите два пъти за бъдещето, но не се опитвайте да планирате всичко внимателно. И не се тревожете хиляди пъти за неща, които все още не знаете. Същото важи и тук: оставете го да ви дойде и се възползвайте максимално от него.