Няма шанс за крадци: Ето как обезопасявате апартамента си

В тъмния сезон има особено много взломи. С тези съвети и трикове можете да се предпазите от крадци.

Вярно е, че броят на кражбите е намалял през последните години. Има смисъл обаче да помислите за защита от взлом в собствения си дом. През 2017 г. полицията регистрира 116.450 дела.
В тъмните месеци се регистрират повече спадове, отколкото през пролетните и летните месеци. Особено засегнати са приземните апартаменти и еднофамилните къщи.
Винаги има кражби във вашия район? Живеете в приземния етаж и не се чувствате особено в безопасност там? Или се страхувате, че някой може да получи неразрешено влизане през вратата на апартамента през нощта? Не се притеснявайте: можете да направите апартамент защитен от кражба с тези съвети.
Опасност: Преди да смените нещо във вашия апартамент, като например инсталиране на нова врата, трябва да говорите с наемодателя си. Той със сигурност няма нищо против, ако апартаментът е по-добре обезопасен, но може да иска да има думата при избора на нова врата например или дори да участва в разходите.

Защита от взлом с помощта на алармена система

Алармената система помага само когато всъщност е твърде късно. Тя не може да предотврати пробива в себе си. Но поради шума, той гарантира, че крадецът ще отлети. С интелигентните системи за домашна аларма можете да обезопасите всички прозорци и врати едновременно и да свържете системата към приложение. Когато нахлуете, ще получите съобщение на мобилния си телефон.
Можете да намерите стартовия комплект на интелигентната домашна алармена система Lupus XT1 Plus, който беше обявен за победител в теста от списанието за тестове, тук на Amazon.

Защита от взлом: обезопасете входната врата на апартамента

По-специално в жилищните сгради хората често проникват през вратата на апартамента. Защото ако в квартала има анонимност, непознат в коридора няма да привлече вниманието. Ако винаги заключвате вратата на апартамента си, можете да си въздъхнете с облекчение. В противен случай той може да бъде отворен в рамките на няколко минути с помощта на EC карта.
Като неспециалист не е толкова лесно да разберете дали ключалката на входната ви врата е защитена от кражба. Например, пет щифта, които блокират цилиндъра, са важни. Размерът също е важен: изпъкването на повече от три милиметра от вратата се счита за опасно. Защото тогава крадците могат да счупят цилиндъра.
Добрите модели предлагат и допълнителна защита: има карта за сигурност, която е необходима за копиране на ключ.
Можете да поръчате заключването на вратата на победителя от Stiftung Wahrentest тук на Amazon.
Ако сигурна ключалка не ви е достатъчна, можете да прикрепите допълнителна ключалка към вратата си. Едната от двете части трябва да се завинти към вратата, а другата към рамката на вратата. Някои модели дори могат да отворят пукнатина при затваряне, в случай че някой стои пред вратата и имате странно усещане.
Можете да намерите висококачествена допълнителна ключалка за защита срещу кражба тук на Amazon.

Защита от взлом: сигурни прозорци

В еднофамилни къщи обирджиите обикновено минават през прозорците. Противно на това, което често се случва във филмите, разбиването на прозореца не е популярен метод за разбиване. Защото има риск крадецът да се нарани и да остави кръв на мястото на престъплението.
По-често се случва крадецът да пробие уплътнението с отвертка, докато отвертката достигне дръжката на прозореца. Заключващите се дръжки на прозорци като тези, които можете да закупите от Amazon, помагат срещу тези два метода.

Особено популярен е лостовият метод с помощта на отвертка или други подобни. Прозорецът може да се отвори безшумно в рамките на няколко секунди.
Преоборудването с камери с гъби или заключващи се ключалки, както можете да поръчате тук в Amazon, може да попречи на крадците да отворят отворени прозорци.

Така че се чувствате в безопасност в движение през тъмния сезон

Вашият браузър не може да възпроизведе това видео.

Видео от Сара Глаубах