Не се паникьосвайте! Така овладявате професионално първата седмица на новата си работа

Готово: Новата работа е приключила и едва чакате да започнете. Но тогава - точно преди първия ден - нервите ви трептят.

Няма проблем. За всички нас е еднакво. За да премахнете вълнението преди началото и за да можете бързо и лесно да се установите в новата си компания, ето седем неща, които трябва да имате предвид през първата седмица:

Бъдете точни

Извинете, но това трябва да е така: Ако пристигнете късно в началото, не правите точно най-доброто впечатление. Затова се опитайте да не закъснявате, поне в началото. Ако е необходимо, преместете леглото си с армада от будилници. Разберете своевременно за начина си на работа и възможностите за паркиране. Тогава сте подготвени за всякакви събития.

Чувствам се удобно

Разбира се, не трябва да се появявате по спортни панталони първия ден на работа (освен ако не сте личен треньор). В повечето случаи по време на интервюто вече сте забелязали какъв е дрес кодът във вашата нова компания. Просто се опитайте да бъдете правилно и професионално облечени. Но все пак се обличайте така, че да се чувствате комфортно в кожата си. Защото: Гледаш хората, когато се обличат.

Задай въпрос

Старата поговорка „Няма глупави въпроси“ е вярна. И още повече: Вашите въпроси показват, че се интересувате. Така че бъдете любопитни за новата си работна зона.

Бъдете отворени и достъпни

Всеки знае проблема с паметта на имената. Така че не бъдете разочаровани, ако не можете веднага да запомните името си и главата ви се върти пред всички нови лица. Бъдете отворени и се усмихвайте - това е повече от половината битка. Защото: първото впечатление е от значение!

Направете контакти

Повечето работни места са работа в екип. Следователно никой не трябва да се опитва да имитира самотния войн. Опитайте се да създадете контакти и да създадете приятели през първите няколко седмици. Това е мрежа в собствения ви екип - и това е изключително важно.

качество, а не количество

Не се претоварвайте директно. Не се опитвайте да правите толкова от самото начало, колкото колегите, които са в компанията от години. Поне по отношение на сумата. Що се отнася до качеството обаче, трябва да зададете марка и да покажете какво можете да направите.

Изключете рамката от контакта

Вместо да предлагате безнадеждно вашата помощ навсякъде, трябва да проведете разговор с мениджъра си каква точно е вашата зона на отговорност и какво се очаква от вас. И когато седите заедно: Уговорете среща за първи разговор за обратна връзка. Тогава сте на сигурно място.

И накрая: да диша. Всичко ще бъде наред. Пожелаваме ви късмет в започването!