Купете сутеренни прозорци: Имате тези опции

Има различни дизайни за сутеренни прозорци - метални или пластмасови, накланящ се или накланящ се механизъм, както и различни видове остъклявания. Можете да прочетете подробно в тази статия какво е достъпно тук и какво има смисъл къде.

Сутеренните прозорци могат да бъдат много различни

Сутеренните прозорци, изработени от метал, разбира се са най-лесните. Явно са и най-евтините. Предлагат се със или без остъкляване, но почти винаги имат метална мрежа с плътно око, която е предназначена главно да предотврати навлизането на гризачи в мазето. При пластмасовите прозорци тази функционалност в повечето случаи се предлага само срещу допълнително заплащане. Стоманените прозорци са подходящи само за неотопляеми изби.

  • Прочетете още - Накланящи се сутеренни прозорци: евтината алтернатива
  • Прочетете също - Купете евтини прозорци на мазето: Как да намерите най-евтиния вариант
  • Прочетете също - Цени на сутеренни прозорци: Това е колко струват сутеренните прозорци

Пластмасовите наклонени прозорци са най-простият вариант на пластмасовите прозорци. Предлагат се с различни видове стъклопакети, чак до силно изолационно стъкло и специални многослойни стъкла с топлоизолация. Освен това те са значително по-евтини от накланящите се и отварящи се прозорци, което ги прави добра алтернатива за отопляеми изби, които не се използват за живеене.

Сутеренните прозорци с механизъм за накланяне всъщност съответстват по своя дизайн на прозорците на хола и имат същите опции за оборудване. Те са най-скъпите, но предлагат и най-голямо удобство. Те са особено полезни, когато мазетата всъщност са истински жилищни пространства.

Водонепропускливите сутеренни прозорци са възможна защита срещу наводняване или натиск на подпочвени води. Те обаче обикновено не са достатъчни като единствена мярка. По-евтино е да се използват допълнителни стъкла, които могат да се монтират като допълнителен панел върху съществуващите прозорци на мазето, за да ги направят водонепропускливи.

Така можете да спестите разходи

Помислете предварително как искате да използвате мазето си - и дали мазето ви трябва да се отоплява или да не се отоплява. След това можете да решите предварително за определен тип прозорец.

Разбира се, стандартните размери винаги са значително по-евтини от поръчковите продукти с различни размери. Затова е най-добре винаги да планирате със стандартните размери на прозореца.

Съвети и трикове Прозорците на мазето също имат - макар и незначително - влияние върху енергийната ефективност на къщата. Ако планирате нискоенергийна къща или искате да постигнете максимално оптимален енергиен коефициент, определено трябва да потърсите съвет кой тип и какъв тип остъкляване за прозорците на мазето всъщност има смисъл във вашия случай.