лечение на детски играчки с глазура: здраве!

Домашните дървени играчки, изработени от дърво, е нещо наистина ценно, когато е създадено, така че да няма опасност. Ъглите и ръбовете принадлежат добре и разбира се, не могат да бъдат решени никакви шитьори от повърхността. Същото се отнася и за цветния лазур, което украсява играчката: също от нея не трябва да мрази опасността. Когато избирате покривния агент, обърнете внимание на следните критерии.

Цвят на изстрел добре ли децата на децата!

Цветните цветове издърпват децата като магически. Ето защо не е добра идея да оставяте дървени играчки в естествен цвят, тъй като това обикновено намалява интереса към въпросния предмет. Следователно дори стари, износени дървени продукти от битпазара се нуждаят от ново възстановяване, за да заблестят отново.

За съжаление лаковете и глазурите често представляват определен риск. В края на краищата най-малките обичат да слагат всичко в устата си, да ги хапят и биха могли да погълнат отровни вещества или дори да получат трески боя в гърлото си. Поради тази причина се изисква повишено внимание при избора на цветове.

Ето каква трябва да бъде глазурата за детски играчки

По-добре е да не избирате боя за детски играчки, защото това има ефект на образуване на слой и е по-вероятно да се отчупи. Тънкослойната глазура, от друга страна, прониква в порите на дървото и обикновено не излиза от повърхността на парченца.

Но наистина можете да играете безопасно, само ако получите глазура, която отговаря на DIN EN 71-3. Такива покрития са устойчиви на слюнка и пот, те не се отделят от повърхността, когато малко дете ги смуче.

Дори да ги докосвате с потни ръце в този случай няма значение: глазурата остава върху детските играчки, както е. Родителите могат да се облегнат назад и да се отпуснат, защото детето им е в безопасност.

Как да нанеса глазурата върху детските играчки?

Следващите кратки инструкции ще ви помогнат да нанесете глазурата чисто върху повърхността на играчката. Защото освен безопасността, външният вид също е важен!

  • Нагрубете повърхността на играчката със среден шкурка
  • Премахнете старателно всички остатъци от стара боя (инструмент: скалпел)
  • Старателно почистете и почистете играчката
  • Вземете под ръка висококачествена четка за глазура
  • Почистете повърхността бързо с дървесни зърна
  • Нанасяйте глазурата само тънко, но не създавайте никакви несъвършенства
  • Оставете го да изсъхне напълно
  • Ако е необходимо, шлайфайте го на ситно и го глазирайте отново
Съвети и трикове Използвайте по-стара, вградена четка за вашата работа. Това вероятно няма да загуби повече четина, която след това се придържа към глазурата.