Почистване на наклонените прозорци без отварящ механизъм

Сред многото видове прозорци, които са монтирани през годините и десетилетията, има за съжаление и модели, за които дизайнерите не са се замисляли как могат да бъдат почистени чистите наклонени прозорци. Ако прозорецът наистина няма опцията да бъде отворен, само няколко трика ще ви помогнат.

Проверете механизма за сгъване

Преди някой да планира да почисти долния си окачен прозорец с приключенска стълба или спускане, механиката на отвора на прозореца трябва да бъде внимателно проучена. Много окачени прозорци отдолу могат да се отворят напълно, дори това да не е очевидно веднага.

  • Прочетете също - Правилно задаване на прозореца за накланяне
  • Прочетете също - прозорецът за накланяне е заседнал или блокиран
  • Прочетете също - Отворете наклонени прозорци отвън

Прозорците с чист наклон обикновено са снабдени с шарнирни резета отстрани. Когато прозорецът е наклонен, болтовете могат да се откачат на много модели, така че правоъгълното крило на прозореца да може да се отвори напълно. Трябва да се внимава след сваляне или отваряне на резето, крилото на прозореца да се държи здраво, за да не се скъсат пантите.

Четири идеи

Ако окаченият отдолу прозорец всъщност не може да бъде отключен и е напълно недостъпен отвън, често се предлага горният отворен отвор, който е широк само няколко сантиметра. В този случай само повече или по-малко креативни индивидуални решения могат да помогнат.

1. Гъба с удължение

Потърсете телескопични удължители в магазините, които водят през няколко стави "зад ъгъла". Такива разширения могат да бъдат намерени в санитарните изисквания (спирални тръби с ключови думи), в сценичната технология и от специални производители за професионално почистващо оборудване. Най-ефективната почистваща глава е мека гъба или приставка за почистване.

2. Адаптирана четка за бутилки

Все още има няколко работилници за свързване на четки, които правят четка за почистване според вашите спецификации. Помислете за система за четкане и формата и дължината на четката и дръжката. Свързващо вещество за четки може да произведе извънгабаритна четка за бутилки въз основа на тези стойности.

3. Почистете сапун от дъжд

Използвайте следващия дъжд и разпределете предварително перилния препарат върху горната рамка на долния висящ прозорец. Използвайте марков продукт и концентрат, който има висок самопочистващ ефект.

4-ти. Комплект за полиране на автомобили

Направете някои изследвания върху комплектите за полиране на автомобили. Има някои конструкции, които могат да се използват като средство за почистване на наклонени прозорци.

Съвети и трикове Ако долният ви окачен прозорец се замърси по-бързо, отколкото искате или можете да го почистите, фолио за прозорец може да ви помогне. Нанесете млечен филм отвътре и визуално скрийте остатъците от мръсотия.