Ето как работи при залепването на основната плочка

С цоколните плочки завършвате добре работата си с плочки в банята или кухнята и предпазвате долната стена от мръсотия и влага. В следващите инструкции ще ви обясним как вертикално повдигнатата лента за плочки трябва да бъде закрепена върху пода на плочките.

Лепенето на основни плочки стана лесно

По принцип наистина е лесно да се лепи върху первази. Всичко, което трябва да направите, е да следвате стъпките по-долу:

  • Прочетете също - боядисване на цокълни плочки и различни опции
  • Прочетете също - Как правилно да полагате первазни плочки
  • Прочетете също - Как да премахнете первази

1. Подготовка на стената
2. Смесване на лепилото
3. Залепете основните плочки на правилното разстояние
4-ти. Силиконово запечатване и фугиране

1. подготовка

За основата на плочките първо трябва да подготвите долната лента на стената, където трябва да дойдат парчетата плочки. Повърхността трябва да е твърда, чиста и суха. Когато стената е залепена, тапетът трябва да бъде премахнат в областта на основната лента за плочки. Първи процес абсорбиращи материали с уплътнител (11,72 евро на Amazon *) . За целта използвайте течен уплътнител, който нанасяте на два слоя - първо с беззъба мистрия, след изсъхване отново с дълбок грунд (4,81 € на Amazon *).

2. Смесете лепилото

Когато стената е готова да приеме основните плочки, докоснете лепилото. Може да се използва готово лепило за плочки от тръбата или нормално лепило за плочки. С последното трябва внимателно да следвате инструкциите, т.е. правилното съотношение на смесване и времето на зреене преди употреба. Винаги смесвайте само толкова, колкото ще използвате в планирания инсталационен прозорец.

3. Залепете основни плочки

Сега е време да залепите. С тесните основни плочки е най-добре да покриете самите плочки, а не стената с лепилото. За това използвайте изглаждаща мистрия. Когато лепите, уверете се, че има разстояние около 3-5 милиметра както до подовите плочки, така и между отделните основни плочки. Тези пропуски ще бъдат попълнени по-късно.

Съвети и трикове За да получите равномерна дистанционна лента на пода, най-добре е да използвате дистанционери под формата на парчета дърво или пластмаса с еднаква дебелина.

4-ти. Силиконово запечатване и фугиране

Когато основните плочки изсъхнат с лепилото, е време да се запълнят празнините, които са останали отворени. Пропуските между основните плочки се фугират с фугираща смес и внимателно се изтриват остатъците по повърхностите на плочките. Долната лента към пода е запечатана със силиконов или акрилен уплътнител, за да се предотврати влагането на влага по-късно. Загладете уплътнителя с шпакловъчен нож.