Отстранете прозрачния лак и направете дървото отново дишащо

При отстраняване се използват вещества срещу съставките на бистър лак, които карат горния слой да се „отвори“. Принципът е подобен на метода на смилане, при който помощта трябва да е по-твърда от повърхността, върху която се работи. Агресивността и степента, която е опасна за здравето и околната среда, се определят от ефективността.

Когато събличането има смисъл и какво може да се направи без него

Като ориентир при вземането на решение дали да се маринова или не, целевият резултат трябва да бъде фокусът. Ако се планира нов слой боя, отстраняването рядко е необходимо. Всеки скрин, който може да бъде боядисан без шлайфане, също може да бъде преработен без петна.

 • Прочетете също - Започнете да събличате дърва с нежно домашно средство
 • Прочетете също - дебелослойна глазура или тънкослойна глазура или бистър лак
 • Прочетете също - Нека дървото да остарее със стил: Огнени повърхности

Оголването обикновено е необходимо, ако един стар скрин трябва да бъде възстановен и върнат в първоначалното си състояние. Проникващите остатъци от боя, лак и глазура могат да бъдат елиминирани само с петна. Това се отнася и за по-късен прозрачен лак и излагане на дишането на дървото, което трябва да се смазва само с восък.

Ако сами си направите скрин в изтъркан шик, често можете да се справите без използването на химически помощници. Изтърканият вид е пестелив. Често остатъците от стари бои, лакове и глазури могат лесно да бъдат интегрирани в новия външен вид, без да привличат вниманието.

Как да оцветявам прозрачен лак от дървена повърхност

 • Ецване агент (алкално, на базата на разтворител или неутрално домакинско средство)
 • Киселоустойчива четка
 • шпатула
 • Метална четка (месинг)
 • Парцал
 • Киселоустойчив контейнер за изхвърляне
 • Защитно облекло (устойчиви на киселини ръкавици, облекло с дълги ръкави)
 • Защита на дихателните пътища и очите

1. работно място

Работете навън, ако е възможно. Очистването отделя токсични изпарения, които трудно се разсейват, дори в добре проветриви помещения.

2. Защитете

Носете устойчиви на киселини ръкавици, средства за защита на дишането и очите и дрехи, устойчиви на пръски. Не отваряйте превръзката, докато не сте се защитили.

3. Инструктирайте

Когато прилагате ецване, следвайте инструкциите на производителя във всеки детайл.

4-ти. Опаковане

В зависимост от продукта можете да ускорите или увеличите интензивността на действието, като покриете детайла. Оставете мордата да влезе в сила.

5. вземете

Отстранете получената утайка с помощта на шпатула. Накрая почистете почистените повърхности с месингова четка.

Съвети и трикове Уверете се, че сте подготвили киселинно устойчив контейнер за отстранените остатъци и утайки. Съдържанието трябва да се изхвърли като опасен отпадък.