Самозалепващата лента помага при дизайн на дървена стена

Дървото ни придружава по много начини, създава хармония и спокойствие. Като естествен строителен материал дървото има много положителни свойства, които бихме искали да видим в нашите четири стени. Стенните дизайни, изработени от дърво, могат лесно да бъдат проектирани сами.

Какъв дизайн на стената трябва да бъде?

Има много начини да проектирате стена или стая с дърво. Ламперията от дърво няма добра репутация, но отново е на мода и наистина може да бъде визуален акцент. Стената може да бъде частично или изцяло проектирана с дърво.

Бихме искали да ви покажем как можете лесно да залепите дърво на стената с помощта на лепяща лента. Не се изисква подконструкция и има предимството, че конструкцията на дървената стена може лесно да бъде премахната отново.

Какво е необходимо?

  • Дървени панели по ваш избор
  • тиксо
  • ъгъл
  • Притискаща ролка
  • Чоп видя
  • Стоманен ъгъл
  • молив
  • Ниво на духа
  • Нож за рязане (15,00 евро на Amazon *)

Стъпка по стъпка към стенния дизайн с дърво

Задайте референтна точка

Определете референтна точка от мястото, където искате да започнете с дизайна на стената. Това може да бъде таванът, страна на стената или просто всяка точка в стаята. Използвайте нивелира, за да нарисувате права линия на стената. Първият панел е приложен тук.

Подгответе панели за залепване

В зависимост от размера и теглото на панелите, маркирайте местата, където трябва да се прикрепят лепилните ленти. Добре почистената повърхност е предпоставка лентата да залепне добре. Прикрепете лепилната лента и я натиснете здраво с притискащата ролка. Няма значение дали залепвате лентата надлъжно или напречно.

Залепете панелите заедно

Отрежете лепилните ръбове настрани и отстранете защитното фолио. Притиснете здраво първия панел към стената и подгответе следващия. Сега постепенно прикрепете всички дървени панели и работете с отместване на следващия ред.

Нарежете парчетата ръб

Нарежете необходимите ръбови парчета с нарязания трион, също ги залепете и ги поставете.

Съвети и трикове За да предотвратите падането на дървените панели от стената, ви е необходима лепяща лента. Ориентировъчна стойност е 60 см лента, широка 1 см, за тегло от 1 кг. Затова предварително претеглете панелите и използвайте лепилни ленти с подходяща дължина.