Премахване или прикриване на малки драскотини в стъклената маса

Добрата новина е, че драскотините се отстраняват по-лесно на стъклена маса, отколкото всяко друго парче стъкло. Лошата новина е, че отвъд определена дълбочина и размер само професионален стъклар може да помогне. В случай на умерено увреждане има вид вътрешен връх, който е много по-малко известен от пастата за зъби "вътрешен връх ".

Чисто бяло вместо паста за зъби

Ако търсите полезни съвети срещу драскотини в стъклената маса или в аквариум, стъкло на прозореца или телевизор, скоро ще се окажете с паста за зъби. Пастата за зъби обаче трябва да съдържа съставка, която причинява леко абразивния ефект.

  • Прочетете също - Премахнете драскотини по стъклото
  • Прочетете също - Полиране на стъкло правилно - Премахване на фини драскотини
  • Прочетете също - Как да поправите стъкло

Избелващият креда, химически известен като калциев карбонат, се съдържа в обикновени пасти и "избелващи вещества". Геловете и продуктите за деца не съдържат креда. Калциевият карбонат също може да бъде закупен чист в аптеките и аптеките. По принцип креда се създава и чрез настъргване на креда за черна дъска в прах. Смесва се с вода, за да се получи паста. Със стара четка за зъби драскотините се „шлифоват“ по дължина.

Канадски дървесен сок

Прозрачните смоли запечатват стъклените драскотини, въпреки че лекото пречупване на изсушената смола предотвратява желания ефект на невидимост. Учените използват сока на канадската балсамова ела, когато изследват с микроскоп. След изсъхване има почти същия коефициент на пречупване като коронното стъкло. Висококачествени стъклени маси се изработват от този тип стъкло, което се използва и за оптични инструменти.

Дървесната смола, която се предлага в аптеките и специализираните научни търговци, става почти невидима, след като се втвърди. След окончателно полиране драскотините в стъклената маса са изчезнали. Пълнителят, известен също като канадски балсам, се предлага и в смесени форми с акрилни смоли. По този начин могат да се ремонтират и специални видове стъклени или цветни стъклени маси.

Всички остатъци от счупвания, като счупено стъкло и трески, трябва да бъдат отстранени от драскотините преди изливането. Обикновено е достатъчна мека четка за зъби без допълнителни помощни средства. За да се постигне по-висока степен на втечняване на смолата за много фини и тесни драскотини, трябва да се използва токсичен разтворител като ксилол.

Съвети и трикове Драскотините в стъклената маса се забелязват, защото краищата светят в бяло. Чрез оцветяване на драскотините с молив или фин фибри, можете да ламинирате драскотините "нелекувани".