Поставете за нетъкани тапети - работят само специални продукти

Нетъканите тапети се нуждаят от специално лепило, за да се придържат наистина добре. Тази статия предоставя информация за това кои видове паста са подходящи и какво друго е различно с пастата за нетъкани тапети.

Свойства на нетъкана паста за тапети

  • много силно лепило поради добавки
  • Разрешено е да премахнете тапета след изсъхване, без да се накисва
  • предназначен за ролково нанасяне на стената

Специална сила на залепване чрез добавки

Всички пасти за тапети съдържат метил целулоза и нишесте като най-важните компоненти. В случай на пасти за нетъкани тапети, има и специални усилватели на якостта на връзката.

нашата препоръка

Metylan Direct нетъкана паста за тапети, висококачествена паста за директно нанасяне върху стената,...
7,68 EUR Към продукта

Тези добавки са необходими поради голямото тегло на нетъканите ленти за тапети. Освен това има добавки, които позволяват на пастата да се търкаля равномерно по стената, без да се пръска.

Без накисване

Нетъканата паста за тапети се нанася директно върху стената. Нетъканият тапет не е необходимо да се поставя. Способността да се прилепва към стената се появява веднага след нанасянето.

Добавки за по-добра видимост на приложението за поставяне

Някои нетъкани пасти за тапети съдържат цветни добавки. Това улеснява виждането дали стената е равномерно поставена. Цветът изчезва след няколко минути, пастата става прозрачна, така че да не се вижда през тапета.

нашата препоръка

UHU паста за тапети Fix & Ready Универсална, готова за употреба смесена паста без бучки...
18,95 EUR Към продукта

Такъв продукт е например директният контрол на метилан.

Различия в поправимостта

Основните разлики между отделните продукти в търговията са фактът, че те могат да бъдат коригирани. Докато някои продукти се придържат здраво почти веднага, други имат повече време да коригират отново позицията на тапета.

нашата препоръка

Metylan TG Power Granulate тапетна паста, паста за дървени стърготини и нетъкани тапети с гладки...
18,50 EUR Към продукта

По-добрата корекция може да улесни тапетирането в някои случаи.

Концентрати на течна паста като алтернатива

Концентрати течна паста също могат да се използват за нетъкани тапети. Тези концентрати просто се разбъркват във вода и след това веднага са готови за употреба. Съгласно инструкциите на производителя повечето от тези продукти са подходящи и за нетъкани тапети.

Съвети и трикове, за да се даде възможност за наистина добра отговорност на лентата, трябва да бъде изправена. Субстратът не трябва да бъде твърде абсорбиращ и трябва да бъде подготвен с причина за задържане (19.50 € в Amazon *) или причина за тапет.