Корав момичета: Тези снимки доказват колко жилави момичета са в действителност

Силни, решителни и напористи: Тези 14 футболисти показват, че момичетата не са слаби, а супер корави.

Като част от Световната купа за жени е крайно време да насочим вниманието към младите момичета, които правят този спорт такъв, какъвто е. Време е да покажем на света колко всъщност са силните момичета. Твърде често предполагаемо слабият пол се слага в чекмедже с розови рокли и кукли Барби.
Момичетата могат да предложат много повече и могат да бъдат доста трудни. Модната компания 'Wildfang ' искаше да покаже това и затова стартира фотопроекта GameFace (на немски: "Spielermiene ") заедно с фотографа Андреа Корадини.
Снимките показват 14 момичета малко преди да излязат на футболното игрище - когато те вече са сложили своите решителни и решителни физиономии. Всички млади спортисти са на възраст между 5 и 14 години и играят футбол за клуб в американския щат Орегон - и също са доста добри в това. Фотографът Андреа Корадини сама е майка и фотограф и искаше да улови силата и потенциала на тези момичета в снимките.

© Андреа Корадини

9-годишната Аника е едно от момичетата, снимани за проекта. „Когато порасна, искам да стана архитект или професионален футболист“, обяснява тя. Блондинката Джейн е на 10 години и казва: "Аз съм единственото момиче в моя екип. Името на нашия отбор е Джейн и момчетата."6-годишната Наоми е едно от най-младите момичета на снимките. "Аз съм много по-добра по математика от което и да е от момчетата в моя клас", каза тя.

Ема Макилрой, управляващ директор на 'Wildfang , се интересуваше особено от проекта GameFace. "За нас Световната купа е свързана само с потенциал и вдъхновение ", каза Макилрой пред "Buzzfeed ". "Искахме да очакваме с нетърпение следващото поколение футболисти и както виждате, бъдещето на спорта е в добри ръце."В случая с фотосерията е важно също така младите момичета по целия свят да бъдат показани, че не трябва да се адаптират към очакванията на обществото. Можете да бъдете толкова корави, силни и диви, колкото искате.

Без значение на колко години сме, тези момичета са може би вдъхновение за всички нас. Те работят усилено, изживяват страстта си към спорта и искат да бъдат най-добрите. И между другото, те изчистват предразсъдъците с тази страхотна серия от снимки. Заради "по-слабия пол " - ъъъ! Продължавайте така, момичета!

Повече снимки и информация за проекта можете да намерите ТУК.