Купете евтини коркови настилки

С ценовия диапазон от двадесет до петдесет евро на квадратен метър, по-голямата част от корковите подове са в евтиния диапазон за подови настилки и паркети. С малко проучване могат да се спестят допълнителни пари, без качеството на корковите настилки да е лошо.

Истински коркови уплътнения и стандартни норми

Германската коркова асоциация, заедно с Института за екологична среда в Кьолн, създадоха система за осигуряване на качеството, която идентифицира съответните коркови подове, като присвоява символа "Логото на корка".

  • Прочетете също - цени за корков под
  • Прочетете още - Белите повърхности облагородяват коркови подове
  • Прочетете още - Рафиниране на белите повърхности на корковите подове

Според собствената информация на компанията, съдържанието на формалдехид, фенол и други замърсители се измерва предимно чрез случайни проверки и се документира произходът и веригата за доставка на корк. Ако намерите евтини оферти за коркови настилки, трябва да се погрижите за това сертифициране.

Неевропейски непроверени продукти

Докато повечето коркови подове в Европа са направени от португалски и испански коркови дъбове, има нарастващ пазар на внос в Азия и по-специално продукти от Китай намират своя път в германската търговия на дребно.

Вносът включва всички видове коркови настилки, от прости дъски, които се залепват, до многослоен паркет, завършен с щракане. Много изгодните цени на квадратен метър от тези източници могат да бъдат и наполовина по-ниски от сертифицираните продукти от Европа, а понякога и от Азия.

Обърнете внимание на причините за ниската цена

Всички ценови предложения под двадесет евро на квадратен метър трябва да бъдат внимателно проверени. Обикновено се предлагат само останали наличности, специални оферти, специални предложения и стоки от втори избор на толкова ниска цена. Най-голямата възможна свобода от вредни вещества се дава само когато продуктът получи корковото уплътнение.

Ценови фактор е и класът на използване, който се определя въз основа на устойчивостта на абразия. Най-евтините коркови подове се предлагат в сервизен клас от два до три или без сервизен клас. Ако не е посочен клас на употреба, както често се случва с коркови настилки, налични в магазините за хардуер, това показва китайски вносни стоки.

"Синият ангел", "TÜV-Toxproof" и сертификатът "Eco" могат да се използват като допълнителни препратки към качествено и екологично тествани коркови подове. По-голямата част от евтините оферти за коркови настилки са в ценовия диапазон от 15 до 30 евро на квадратен метър.

Съвети и трикове Можете да намерите корк на уебсайта на Германската асоциация за корк.де по-подробна информация за корк, включително лист с данни за технически данни и стандарти за коркови подове за изтегляне.