Защита от корозия в автомобила - какво друго е важно освен грижата за боя?

Появи се слух, че трябва редовно да миете превозни средства и да обработвате редовно боята с горещ восък. Че петна от ръжда трябва да се ремонтират възможно най-скоро и възможно най-професионално. В тази статия можете да разберете кои мерки са все още важни за защита от корозия на автомобила.

Подподови

Кабината на превозното средство е изложена на най-големи опасности по време на работа. Той е само слабо защитен, но страда от най-голям стрес. Не за нищо тук ръждата може да се разпространи особено бързо. Освен това причинява най-големи щети на долната част на автомобила и е най-скъпо за почистване.

  • Прочетете още - Защита от корозия в грунда
  • Прочетете още - Защита от корозия на нагревателя
  • Прочетете също - Защита от корозия за стомана

Защитата на дъното трябва да бъде подновена поне преди зимата и след зимата. Цялостното измиване на купето отмива отлаганията и замърсяванията от дъното, което също може да доведе до корозия, ако се остави на мястото си достатъчно дълго. Остатъците от пътната сол също се отстраняват по този начин.

Защитата на дъното определено трябва да бъде висококачествен продукт. Домашни средства, как да се поръси с маслото и да се движат по прашен път, не са ефективни. Много от тези домашни средства също са забранени. Трябва да бъде прилична защита на шапката.

Кухини

Във всяко превозно средство има кухини. Вие сте в багажника, на колелото и други места на превозното средство. Повечето от тези кухини на превозното средство се третират с восък, някои също са запечатани.

Този восък може да се изпари с времето и договора. Тогава не се дава защитен ефект. Влагата, която прониква в кухините, може да осигури корозия отвътре. Ако видите ръжда отвън, вече е твърде късно. Листът вече е пробит.

Това е така, особено в кутиите за колела. Ръждата винаги трябва да се бори отвътре, в повечето случаи причината е от вътрешната страна на ламарината.

Филм за ръжда

Блестящата ръжда, която залепва, е голяма опасност за всяко превозно средство. В някои случаи трябва да се съобразите с повишено образуване на ръжда от светкавица:

  • За автомобили, които са в близост до железопътни или железопътни системи
  • Когато наблизо има тежка индустрия
  • За автомобили, паркирани на оживени улици.

Ако го откриете, трябва незабавно да премахнете ръждата, като я премахнете. Ако вече не може да се полира, мястото на ръждата трябва незабавно да се поправи професионално.

Съвети и трикове Понякога щателната проверка на цялото превозно средство помага да се открият скрити опасности от ръжда.