Разходи за полагане на телефонен кабел

Ако предпочитате да оставите полагането на телефонен кабел на професионалисти и не искате да жертвате собственото си време, вместо това, разбира се, ще трябва да платите. Колко високи са разходите за такава поръчка обаче може да варира значително. Предпоставките и изискванията са решаващи.

Какво струва прокарването на телефонен кабел?

Както при всяка работа „направи си сам“, въпросът за разходите при полагане на телефонен кабел зависи от обема на свършената от вас работа. Много разходи могат да бъдат спестени, особено при трудоемките и трудоемки задачи за полагане. В зависимост от ситуацията разходите се причиняват от следните неща:

  • материални разходи
  • Отворете стената (когато полагате под стената)
  • Полагане на кабели
  • Измазване и боядисване (при полагане под стена)

материал

Разходите за материали, разбира се, винаги са включени, дори при 100% вътрешна работа. Нормалният кабел за телефонна инсталация J-Y (St) Y за телефонни и ISDN кабели струва между 30 и 50 цента на метър. Кабелите за мрежова инсталация J-YY са малко по-скъпи поради по-високата си производителност, струват между 75 цента и едно евро на метър.

Ако искате кабелът да изчезне напълно зад стената, имате нужда и от празни тръбопроводи, които струват от 30 до 75 цента на метър. Ако кабелните канали са достатъчни за прикриване, трябва да изчислите между 1,50 и 8,00 евро.

Освен това има и крепежни материали и шпакловъчен пълнител и боя за стени при полагане на подстената. Можете да изчислите около 50 цента на метър за това.

Занаятчия

Занаятчиите съставляват най-голямата част от разходите за мярката за полагане на кабели. Ако искате телефонният ви кабел да бъде положен в празна тръба зад стената, всъщност се нуждаете от шпакловка за длането и пълненето; електротехникът е отговорен за полагането на празната тръба и кабели. Мазилките взимат около 40 до 60 евро на час, електротехниците между 50 и 70 евро.

Любопитното отваряне и измазването отнема около четвърт час на метър, полагането на тръбопроводи и кабели около 2 минути на метър.

Спестете разходи

Спестявате повечето разходи, ако облекчите максимално майсторите. Преди всичко има смисъл да се създаде точен план на маршрута за окабеляване предварително, така че да не се изразходва ненужно ръчно време за изясняване на неясноти. За да направите това, можете просто да маркирате курса с молив. Изяснете предварително необходимите материали и точната процедура по телефона със специалистите, за да може мярката да се извърши стриктно на практика. Също така не забравяйте да намерите възможно най-краткия маршрут!